OVOME SE NIJE NADALA Građevinskog radnika izvređala žena u prodavnici, a on joj očitao životnu lekciju
Foto: Printscreen/instagram


U prodavnici je građevinskog radnika izvređala žena, a on joj je očitao životnu lekciju Građevinskog radnika Endija Rosa iz SAD izvređala je žena sa detetom nakon što je prljav ušao u radnju, ali je odlučio da joj nauči lekciju.

Normalno je da nosimo nešto pristojno i čisto kada idemo u kupovinu, zar ne? Ali kada ste građevinski radnik koji posle posla odlazi umoran u prodavnicu da kupi nešto za jelo, onda i ne razmišljate o čistoj odeći.

Endi Ros iz SAD je već neko vreme građevinski radnik, a nedavno je doživeo neprijatno iskustvo posle kojeg je odlučio da jednoj ženi nauči lekciju. Kada je jednog dana ušao prljav u prodavnicu, žena sa detetom ga je čudno pogledala i rekla svojoj 8-godišnjoj ćerki:

"Zbog ovakvih stvari moraš da budeš dobar u školi". Iako je pohvalno što joj je stalo do obrazovanja svog deteta, očigledno nije imala problema da uvredi čoveka koji vredno radi za nju i pošteno zarađuje. Odlučio je da započne razgovor sa njom i otkrije nešto više o sebi:

"Pre svega, ja sam zapravo veoma obrazovana prljava osoba. Završio sam srednju školu, fakultet i imam mnoge medicinske sertifikate. Pretpostavljati da je neko neobrazovan zbog svog fizičkog izgleda nije lepo.

Drugo, ako svojoj ćerki kažete da mora dobroda uči u školi samo zato što imam tetovaže, to bi moglo da ograniči njenu kreativnost, maštu i razvoj sopstvenog mišljenja. Ponosan sam na svoje tetovaže, one predstavljaju moju službu ovoj zemlji jer sam radio kao lekar u vojnim specijalnim operacijama.

I sam sam izabrao da radim u građevinskom sektoru. S ponosom mogu da kažem da na neki način gradim Ameriku i da uživam u svom poslu. Pokušao sam da radim i druge poslove, ali to nije bilo za mene. Volim da budem napolju i radim rukama, snagom. Zato sam ponekad prljav. Dobro zarađujem, imam dobra radna prava i mogu da prehranim svoju porodicu. Moj spoljašnji izgled nema nikakve veze sa inteligencijom i obrazovanjem.”

Majci je bilo neprijatno jer je svojim predrasudama uvredila čoveka koji je bio isto toliko obrazovan kao ona (možda i više).

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading