Bila je najlepša žena sveta, miljenica Ralfa Laurena: Nakon što je manekenka izbegla sigurnu SMRT od pada aviona, on ju je UBIO, a sve je to ĆERKA gledala

Vesti 18.01.2022 20:30 1

Poljska manekenka je prisustvovala revijama modnih kreatora svetske klase. Početkom 1990-ih osvojila je titulu Mis internacionale. Obećavajuća karijera i život Agnješke Kotlarske iznenada su prekinuti. Godinama je žena bila proganjana. Jednog dana ju je progonitelj napao nožem

Bila je najlepša žena sveta, miljenica Ralfa Laurena: Nakon što je manekenka izbegla sigurnu SMRT od pada aviona, on ju je UBIO, a sve je to ĆERKA gledala

Printscreen/Youtube

Agnješka Kotlarska je rođena 1972. godine u Vroclavu. Mirna i vesela devojka izdvajala se od svojih vršnjaka blistavom lepotom. Često je bila obasipana komplimentima - toliko da je Agnješka odlučila da se okuša u manekenstvu.

Počelo je sa foto sesijama. Kasnije je i mlada žena počela da se pojavljuje na modnim pistama. Bila je povezana sa malim agencijama za modeliranje, ali za 17-godišnjakinju je to već bilo dostignuće. Odlučila je da učestvuje na takmičenju lepote.

Početkom 90-ih postala je mis Donje Šlezije. Ponovo je proglašena najlepšom kada je 19. jula 1991. osvojila titulu Mis Poljske.

Od Vroclava do Tokija

Pobednica takmičenja je nekoliko meseci kasnije odletela u Tokio. Nije očekivala da će postati laureat Mis internacionala. Štaviše, Agnješka je nagrađena priznanjem u kategoriji Mis fotografije.

Pobeda na takmičenju lepote u Tokiju bila je kapija njene međunarodne karijere. Manekenka je bila povezana, između ostalih sa agencijom iz Njujorka. To joj je omogućilo da se preseli u SAD.

Amerikanci su imali mnogo prilika da se dive licu modela - žena se mnogo puta pojavila na bilbordima. Pored toga, pojavila se u emisijama vodećih modnih dizajnera i čak stekla reputaciju miljenice Ralfa Laurena.

Postala je zvezda. Mnogo je putovala i za kratko vreme počela da zarađuje ogroman novac.

Agnješka je takođe imala sreće u ličnom životu. Još pre izbora za Mis Poljske, stupila je u vezu sa Jaroslavom Sviatekom, koji je bio suorganizator događaja. Kada je otišla u Njujork da nastavi svoju karijeru, on ju je pratio. Tamo se par venčao.

Krajem 1993. odlučili su da se vrate u Poljsku. Kupili su porodičnu kuću u mirnom kraju, a ubrzo im se rodila ćerka. Nažalost, bračna sreća nije trebala dugo trajati.

Tajni "obožavalac"

I pre nego što je Agnješka počela da se pojavljuje u takmičenjima lepote, privukla je pažnju jednog muškarca. Jerži L. je bio oko 12 godina stariji od nje, ali pošto ju je video na izložbi lokalnog butika, nije mogao da je zaboravi.

Čovek je bio obrazovan, imao je dobar posao, ali je imao malo iskustva u ophođenju sa ženama. I dalje je živeo sa roditeljima i bio je prilično tajanstven.

Kotlarska je preko noći postala njegova opsesija. Želeo je da zna sve o njoj - 90-ih nije bilo lako kao danas. Društveni mediji mnogo olakšavaju uhođenje i traženje privatnih informacija o ljudima od interesa. Ipak, Jerži je bio odlučan. Uspeo je da sazna koju je srednju školu pohađala manekenka.

Često je išao u školu da je gleda. Ponekad ju je pratio, ali se obično trudio da ne pređe opasnu granicu. Jednom nije izdržao i prišao joj je u autobusu. Uspeo je da započne kratak razgovor. Agnješka je bila fina i nasmejana, pa je Jerzi ponudio da je otprati kući.

Složila se. Nije mogla da shvati da je tako vodila stalkera pravo do svojih vrata.

 

 

Počeci opsesije

Nekoliko dana kasnije, Agnješka je u svom poštanskom sandučetu pronašla pismo jednog poklonika. Jerži je za nju napisao bajku. Devojka je to ignorisala. Nije je zanimao stari i čudan čovek.

Manekenka ga je više puta videla u stanu u kome je živela sa roditeljima. Nikada nije razmišljala o tome. Smatrala ga je bezazlenim.

Nešto kasnije, dobila je još jedno pismo od njega. Kada je Jerži saznao da je devojka u vezi, pobesneo je.

Nije mu se dopalo što je „mila“ sa nekim drugim. Osim toga, informacija da je njen partner uticajan i imućan čovek dodatno je razbesnela Ježija. Pretpostavljao je da je morala da izabere muža samo zbog novca.

Prevariti sudbinu

Nekoliko nedelja pre smrti, Agnješka je "prevarila sudbinu". Trebalo je da leti iz Njujorka za Pariz, ali je na nagovor supruga potpuno promenila plan putovanja. To ju je spasilo, pošto su svi putnici aviona iz Njujorka poginuli kada je avion eksplodirao ubrzo nakon poletanja.

Ona je to shvatila kao Božji znak i bila je zahvalna što je dozvolila svom mužu da promeni njene planove. Bila je mlada, lepa, imala divnu porodicu - nije mogla da umre. Agnješka je bila uverena da joj je sudbina dala drugu šansu.

Međutim, sudbina može biti izopačena. Iako je izbegla avionsku nesreću, upravo je preko informacija u medijima o događaju saznao progonitelj da je Mis Internacional u zemlji.

Kada je Agnješka Kotlarska otišla u SAD, Jerži je prestao da je viđa, ali je nikada nije zaboravio. Nije mogao da se nosi sa svojom opsesijom . Svakodnevno su ga pratile misli o Agnješki.

Jednog dana otkrio je da se njegova „voljena“ vratila u Poljsku kada je u novinama pronašao pominjanje Agnješke. Slučajno je saznao. Pronašao je njen broj u telefonskom imeniku i nazvao. Jednom je odgovorila, ali bilo je dovoljno. Morao je da je vidi, pa je nakon što je saznao njen broj telefona pronašao i njenu adresu. Sada ga je delilo samo nekoliko kilometara od susreta sa „ljubavi života”.

Zadao joj je četiri udarca 

Bio je izuzetno vruć dan, utorak 27. avgusta 1996. godine. Jerži je već znao gde je Agnješka živela u to vreme. Posle posla otišao je do njene kuće. Sačekao je da žena ode.

Na kraju se to desilo. Manekenku su pratili suprug i tada dvogodišnja ćerka. Porodica je ušla u auto. Jerži je prišao autu i ​​kucnuo po prozoru na strani suvozača. Zamolio je Agnješku da izađe i razgovara sa njim.

Ona nije htela da razgovara sa njim. Čovek ju je dugo maltretirao, a ona nije znala ništa o njemu. Jerži nije odustajao. Agnješkino ponašanje ga je naljutilo. Postao je agresivan. Tada je Jaroslav reagovao. Izašao je iz vozila i strancu počeo da preti policijom.

Dvogodišnja ćerka je sve gledala

Ježijev bes i razdraženost su rasli. Nasrnuo je na muža žene u koju je bio zaljubljen. Izvadio je džepni nož. Ubo ga je u butinu.

Kada je Agnješka videla da je stalker napao njenog muža nožem, iskočila je iz automobila. Muž joj je vikao da ne treba, ali nije marila. Mislila je samo na Jaroslava, koji je ležao na zemlji sa ranom.

24-godišnjakinja se bacila na leđa mučitelju. Jerži se okrenuo i zadao joj četiri uboda, kojima je uspeo da ošteti unutrašnje organe – uklj. srca i pluća. Jaroslava je iz sve snage udario u glavu, a zatim odmaknuo čoveka od žene. Premestio je ženu u auto.

Rane koje su nanete ženi ispostavile su se kao smrtonosne. Agnješka Kotlarska umrla je na putu do bolnice. Nen muž Jaroslav je preživeo.

Njihova dvogodišnja ćerka je ceo prizor posmatrala sa suvozačevog sedišta.

Sem se prijavio policiji

Nakon što je muž Agnješke L. udario Ježija L. u glavu, progonitelj je ustao i pobegao sa lica mesta. Nož je dao slučajnoj ženi na ulici, a zatim se odvezo u stan drugog stranca i zatražio mogućnost korišćenja telefona.

Verovatno se savijajući pod teretom kajanja, čovek je pozvao policiju. Priznao je sve što je uradio. Nekoliko trenutaka kasnije je uhapšen.

Danas je na slobodi

Sud je osudio Ježija L. na 14 godina zatvora. Čovek je odslužio kaznu i napustio ustanovu. Danas je na slobodi.

Suprug ubijene Agnješke Kotlarske strahuje da će progonitelj njegove supruge jednog dana ući u trag njemu i njegovoj ćerki, pa je čoveku veoma stalo do privatnosti. U članku u "Gazeta Viborcza" priznao je da se njegova ćerka, srećom, ne seća ničega od tog tragičnog dana. Nažalost, ne seća svoje majke.

Komentari (1)
Loading
Djordje
18.01.2022 21:37

Ni jedne fotografije ove lepe i nesretne zene?! Prosto neverovatno pisete o najlepsoj zeni sveta nekada i postavite video snimak?!