JELENA ĐOKOVIĆ PROGOVORILA O BOŽIĆNIM PRAZNICIMA Deca su me pitala da li će opet pijukati
Foto: Printscreen/instagram

Srpski teniser Novak Đoković umesto sa najmilijim dočekaće najradosniji hrišćanski praznik, Božić u pritvoru u Melburnu. Svetskom broj jedan ukinita je viza za ulazak u Australiju i preti mu deportacija, a odveden je u "Hotel Park", karantinski objekat u Melburnu, koji se koristi za smeštaj tražilaca azila.

S obzirom na situaciju Srbin će se naći u pritvoru tokom Badneg dana i Božića. Australijanci ne mare mnogo za to, ali njegova porodica ove dane neće imati priliku da provede u duhu Božića.  Kako se ovaj praznik inače slavio u porodici Novaka Đokovića, otkrila je njegova lepša polovina Jelena.

"Praznike smo do sada najčešće provodili na putu, u hotelu, jer Novaku počinje sezona već prvih dana januara. Zato nam je bilo bitno da na taj dan poštujemo tradiciju zajedništva i podrške članu kome je to najpotrebnije. To je za našu putujuću porodicu vrlo važno. Neretko nas je obradovao titulama i pobedama na Božić, što je nama bilo vrlo simbolično", započinje Jelena.

"Prošle godine smo uspeli da proslavimo sa tatom Božić u kućnoj atmosferi, jer je Novak kasnije putovao u Australiju. Ispoštovali smo većinu običaja, od pijukanja i traženja "slatkog blaga" u slami, do položajnika, badnjaka i česnice. Deca su baš uživala i raduju se Božiću. Pitali su me da li će opet pijukati, izgleda da im je to bilo najdraže. I ja se radujem Božiću, sada su oboje odrasli dovoljno da i sami učestvuju u pripremama, pa će nam svima biti milije", kaže Jelena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading