Majka im je ubila SLAVNOG oca, a one dve decenije BEŽE od medija: Čime se danas bave i kako danas izgledaju Alesandra i Alegra GUČI?

Vesti 28.11.2021 13:31 0

Dugoočekivani film Ridlija Skota "Gučijevi" stiže u bioskope. Filmska priča vrti se oko Patricije i Mauricija Gučija, koje je spajalo veliko osećanje, ali i pohlepa i ljubomora

Majka im je ubila SLAVNOG oca, a one dve decenije BEŽE od medija: Čime se danas bave i  kako danas izgledaju Alesandra i Alegra GUČI?

Printscreen/Youtube

Kao čin osvete, žena je naručila ubistvo naslednika italijanske modne kuće, sa kojim je dobila dve ćerke. Evo šta im se dogodilo.

Slika, koja dobija različite kritike, uzrok je najprodavanije knjige Sare Gej Forden. Autor je opisao ubistvo Mauricija Gučija, suđenje i izricanje kazne njegovoj bivšoj supruzi. Glumi ga Adam Driver, a Patricija Ređani, koja je odležala 18 od 26 godina zatvora, tumači Lejdi Gaga.

U filmu se pojavljuje i Alesandra, starija ćerka para, iako ona prava nema veze sa produkcijom. Baš kao i njena sestra Alegra. Ali zbog premijere filma ponovo su u centru pažnje jer i ako ne žele, ipak imaju svoj udeo u priči prožetoj ljubavlju, izdajom i smrću.

Obe su bile devojčice koje su ulazile u punoletstvo kada su izgubile voljenog oca, a ubrzo i majku. Godine 1997, kada je Patricija uhapšena, starija ćerka je imala 20, druga 16. Obe su verovale da njena majka nije želela da Mauricija umre. Skoro deceniju su se svom snagom držali ove verzije.

Majka im je ubila SLAVNOG oca, a one dve decenije BEŽE od medija: Čime se danas bave i  kako danas izgledaju Alesandra i Alegra GUČI?

Profimedia

 

Paola Franči, životna partnerka Gučija sa kojom se venčao posle razvoda, nikada nije sumnjala u planove svoje rivalke. Italijanka je rekla novinarima da je Patricija nazvala njihov stan i da im je pratila. Mauricio je pokušao da umiri svoju partnerku, ubeđujući je da im ona sigurno neće učiniti ništa loše zbog dece. Pogrešio je.

"Ne razumeju me"

Kada je Patricija bila u zatvoru, njene ćerke su preuzele njegovu imovinu, boreći se da oslobode majku. Godine 2004. pokrenule su kampanju za ponovno otvaranje njenog suđenja. Tvrdile su da ona "nije imala kontrolu nad svojim mentalnim sposobnostima" nakon što je bila podvrgnuta operaciji uklanjanja tumora na mozgu 1992. godine i da stoga ne može biti kriva. Da bi to dokazala, Alegra se obratila zakonu.

Majka im je ubila SLAVNOG oca, a one dve decenije BEŽE od medija: Čime se danas bave i  kako danas izgledaju Alesandra i Alegra GUČI?

Printscreen/Youtube

 

Uprkos zalaganju sestara, slučaj nije obnovljen, već je kazna neznatno smanjena - sa 29 na 26 godina.

Godine 2016. Gučijeva bivša supruga dobila je uslov zbog dobrog ponašanja i započela je novi život. Osim što nije imala kćeri i nije to ostavila bez komentara. U intervjuu za "Gardijan" požalila se na Alesandru i Alegru.

- Prolazimo kroz težak trenutak. Ne razumeju me i uzele su mi novac. Ostala sam bez ičega i nisam upoznala ni svoja dva unuka - rekla je.

Ni jedni ni drugi nisu komentarisali ovo žaljenje, ali je sugerisano da su učinili sve da spreče da majka prima penziju koju joj je obećao otac. Na kraju su izgubili od nje na sudu, a bivša gospođa Guči prima godišnju penziju od 312.000 evra.

U 2016. godini objavljeno je da su sestre nasledile tri rezidencije i jahtu. Zanimljivo, dve godine ranije su optuženi za utaju poreza. Optužbe su tada odbačene.

Novi život sestara

Iako su obe godinama izbegavale medijsku hajku, neke informacije su ipak procurile u javnost. Godine 2009. Alesandra je lansirala sopstvenu kolekciju torbi "Prvi", nazvavši ih imenom svog dede, oca i svojim. Sve su bile dostupne u tri boje: roze, crvene i plave, a cene su im se kretale između 8.000. i 10 hiljada. funti . Guči je napravila i privatni život - udala se i postala majka. I više ne živi u Italiji, već u Švajcarskoj.

Alegra se, pak, kloni modne industrije i, kao što smo spomenuli, bavi se zakonom. Međutim, malo se zna šta tačno radi, za koga je udata i koliko dece ima. Svojevremeno se, međutim, kratko izjasnila o očevim jahtama, na kojima se trka. - Bio bi veoma ponosan da ih sada vidi - rekla je ona za britanski naslov „Klasični brod“.

Bila je to izuzetna situacija, ionako je Alegra bila veoma štedljiva u svom govoru. Međutim druga ćerka, ponašala se drugačije. U proleće 2021. pristala je da prokomentariše film o tragediji.

- Zaista smo razočarani. Govorim u ime svih nas. Oni (kreatori) kradu identitet porodice da bi zaradili novac, povećali prihode holivudskog sistema... Naša porodica ima identitet, ima privatnost. Možemo pričati o bilo čemu, ali postoji granica koja se ne može prekoračiti - rekla je Asošijeted presu.

Ona je takođe najavila da će dalje radnje, uključujući i pravne, biti preduzete nakon gledanja filma. Najveći problem porodice bio je nedostatak stalnog kontakta sa producentskom kućom Ridlija Skota i netačnosti koje su njeni članovi primetili u knjizi na kojoj je zasnovana priča filma "Gučijevi". Porodici takođe nije odgovarala činjenica da će javnost sve da vidi.

Komentari (0)
Loading