OPRA VINFRI OTVORILA DUŠU Kad sam bila na dnu, jedna stvar mi je promenila život
EPA

Postoji energija koja nam zamagljuje viziju i sputava nas - to su negativni tragovi prošlosti koji nam ne dozvoljavaju da živimo punim potencijalom. Opra Vinfri često svojim pratiocima daje zadatke i alate za lični razvoj, a jedan od vrednijih svakako je otpuštanje!

"To je životna praksa koju sam naučila davno i koja me je oslobodila na toliko mnogo načina." - objašnjava Opra dodajući da joj je tehnika otpuštanja promenila život.

Opra ističe da se dugo ljutimo na nekoga ko nam je učinio nešto loše ili ponavljamo u svojim mislima situacije iz prošlosti iznova i iznova, a to nas sprečava da budemo srećni, sprečava nas da budete u sadašnjem trenutku.

"Stalno premotavanje situacija iz prošlosti do iznemoglosti - "zašto su mi to uradili", zašto su mi rekli da to nisam zaslužio", "zašto su se tako ponašali prema meni" - sve to vas drži zaglavljenim i to nikada neće promeniti ono što se desilo. Morate da pritisnete stop i odbacite potrebu za prisećanjem na te događaje, a onda da se premotate u sadašnji trenutak."

Odustanite od nade da je prošlost mogla biti drugačija i da bi se ljudi drugačije poneli prema vama ako biste vi bili drugačiji. Ostavite ih da budu deo vaše prošlosti. Oni su takvi kavi jesu, i vi to ne možete promeniti, već se samo možete razočarati.

"Ako ovo ne uradite ostajete zaglavljeni u okolnostima koje vas zapravo koštaju vremena i energije. Osoba iz prošlosti koju držite duboko u sebi i koja se prema vama ponela loše, ona čak i ne razmišlja o vama. Nastavila je dalje, a vi ostajete zaglavljeni u mestu."

Promena loših navika koje štete vašem blagostanju nije lak zadatak, pa Opra navodi da sebi treba da postavite 2 važna pitanja kako biste mogli da otpustite stvari iz prošlosti: "Zašto se držim ovoga?" i "Kako mi ovo služi?" Važno je da zaista pažljivo razmislite o odgovoru.

Takođe, Opra napominje još jedno važno pitanje za otpuštanje prošlosti - "Zapitaj se, da li želiš biti u pravu ili želiš mir?" Iz ovoga Opra Vinfri zaključuje da pravdu možda nećemo uskoro dostići, ali je važno da očuvamo mir - samo tako možemo na kraju dobiti i jedno i drugo.

"Ponavljanjem negativne prošlosti u svojoj glavi samo pojačavate svoj bol - pustite to da ode. Izdahnite, napravite mesto u svom srcu za nešto što vas podiže. Okružite se ljudima koji žele najbolje za vas. Olakšajte svoj teret i pustite ga." - zaključuje Opra.

Komentari (0)

Loading