BRIŽNA I STROGA! Evo kako buduća kraljica "dovodi u red" svoje mališane
Foto: Printscreen/instagram

Svako ko misli da kraljevski život nema baš nikakve veze s našim "običnim" životima, još nije dobro upoznat sa likom i delom Kejt Midlton. Vojvotkinja od Kembridža (39) često se u javnosti pojavljuje sa svojom decom, a mnogi je hvale zbog načina na koji je vaspitala mališane.

Rebeka Šikot koja je doktorirala dečji razvoj na Univerzitetu Kembridž kaže kako je Kejt osetljiva i brižna majka koja podstiče autoritativni stil roditeljstva koji je trenutno veoma popularan.

1. Prekori ih i u javnosti ako je potrebno

Na venčanju Pipe Midlton 2017. godine, princ Džordž je u toku proslave počeo da se ponaša nemirno i nestašno. Kako bi ga smirila, Kejt ga je blago dodirnula po glavi. Čak je podigla prst da ga utiša kad je ceremonija započela.

- Svakom roditelju je teško da bude strog roditelj u javnosti. Čini se da Kejt zna da uspostavi blag i strog odnos - napisala je Rebeka.

2. Spušta se na visinu njihovih očiju

Obožavatelji kraljevske porodice sigurno se sećaju fotografije gde Kejt i princ Vilijam čuče dok razgovaraju sa decom.

- Ona se spušta na njihovu visinu da razgovara sa njima, ali im i dalje dopušta da budu deca - kaže Rebeka.

Ovim gestom Kejt pokazuje da ne očekuje od dece da se ponašaju zrelije za svoj uzrast, pa se ona spusti na visinu njihovih očiju, kako bi im bila što bliža.

3. Dopušta im da ponekad budu nestašni

Vojvotkinju su pohvalili zbog njene slatke reakcije kad je princeza Šarlot pokazala jezik na dobrotvornoj zabavi 2019. godine. Kejt je tada zamolila Šarlotu da mahne publici, ali princeza je imala drugu ideju.

Kad je princeza Šarlota izbacila jezik, Kejt je prasnula u smeh, a mnogi su pohvalili njen potez.

- Ovo je normalna reakcija deteta. Svaka čast Kejt što je normalno reagovala - glasio je jedan komentar.

4. Prstom pokaže da misli ozbiljno

Kada misli ozbiljno, Kejt to jasno i pokaže. Kada se deca uznemire, ona im često zapreti prstom.

- Taj potez pokazuje čvrstinu i toplinu - smatra Rebeka.

Ovo je bio slučaj kada je princeza Šarlota pobegla od roditelja za vreme jednog događaja, a vojvotkinja se spustila na visinu njenih očiju i zapretila prstom.

5. Podstiče decu da provode vreme u prirodi

Kejt je jednom priznala kako je i sama kao dete provodila dosta vremena napolju i da je to nešto što joj je bitno i kada je odrastanje njene dece u pitanju.

- Mislim da je to odlično za fizičko i mentalno zdravlje i postavljanje temelja u životu - rekla je Kejt jednom prilikom.

6. Koristi knjige o roditeljstvu

Mnogi roditelji kazne svoju decu kada su nevaljala, ali buduća kraljica ima drugačiji pristup.

Umesto da ih ukori i pošalje u sobi, Kejt im predloži da sednu i da pročitaju neku poučnu priču. Iako ima dadilju, ona je izuzetno uključena u život svoje dece i često čita o novim roditeljskim tehnikama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading