Probudili ste se sa glavoboljom? Umesto leka, popijte čaj od ovog začina, kažu da odmah deluje!

Vesti 17.04.2024 11:38 0

Najčešći uzroci nepodnošljivog bola u glavi su promena vremena, stres, loš san, dehidracija. Ublažite je na prirodan način.

žena

Shutterstock

Neke vrste glavobolje mogu da traju i po nekoliko dana, što ometa normalno funkcionisanje i stvara nervozu. Za ublažavanje će pomoći narodni lekovi od prirodnih sastojaka. 

Čaj od cimeta

Svi koji su isprobali razne prirodne varijante za lečenje glavobolje, kažu da je jedan od najboljih prirodnih lekova cimet. Jednu ravnu kašiku mlevenog cimeta stavite u šolju vruće vode (250 ml). Poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Po želji zasladite medom i popijte i ublažiće bol. U toku dana ne treba popiti više od tri šolje.

Jabukovo sirće s medom

Napravite napitak od dve kašičice jabukovog sirćeta koje ćete staviti u čašu mlake vode, dodajte kašičicu meda i iscedite malo limuna. Dobro izmešajte da se med istopi. Pijte 2-3 puta dnevno.

Posolite jabuku i pojedite

Nema groznijeg osećaja nego kada se ujutro probudite sa glavoboljom. Ublažite je tako što ćete pojesti komad jabuke koji ste malo posolili. Zatim popite čašu vode. Jabuka pomaže organizmu da uspostavi kiselo-alkalnu ravnotežu i ublažiće bol.

Držite oblog od leda

Za glavobolje izazvane stresom preporučuje se držanje obloga od leda na čelu. To pomaže skupljanje krvnih sudova i poboljšava cirkulaciju u tom delu glave. Kocke leda stavite u platnenu kesu ili peškirić i držite na čelu nekoliko minuta. Ponavljajte postupak dok ne osetite da se bol smanjio.

 

 

 

Komentari (0)
Loading