ZA KOŽU IZ SNOVA: Tri prirodna načina za uklanjanje akni
Foto: Shutterstock

Lečenje ožiljaka od akni, možete sprovesti i prirodnim putem i upravo za vas je prioroda ovoga puta pripremila nešto fantastično:

Limun

Sok od limuna ima prirodna svojstva za izbeljivanje kože i može da biti efikasan.  Pomešajte jednake količine limunovog soka i vode i dobijenu tečnost nanesite direktno na vaše ožiljke i fleke, izbegavajući pritom kožu u okolini. Isperite nakon 15 do 25 minuta ili ostavite preko noći kao masku. Ne zaboravite da nanesete hidrantnu kremu čim isperete sok, jer limunska kiselina može da utiče da koža postane suva. Umesto soka od limuna, možete da koristite i sok od limete ili limuntus, ali pažljivo, jer ako se ostave dugo na koži, mogu da izazovu hemijske opekotine.

Citrusni sokovi takođe sadrže supstancu koja se veže za DNK i omogućava UV zračenjima da lakše oštete kožu. Zato je veoma važno da se ne izlažete suncu ako imate bilo kakav sok od citrusa na koži. Obavezno ga isperite pre odlaska na sunce i nanesite zaštitu od sunca.

Soda bikarbona

Soda bikarbona se može koristiti za piling kože . Pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone sa dve kašičice vode i dobijenu paste nanesite na kožu koristeći nežne kružne pokrete, koncentrišući se na područje sa ožiljcima. Nakon dva minuta isperite mlakom vodom.

Ova pasta može i da se nanese direktno na ožiljke i ostavi da odstoji 10 do 15 minuta pre ispiranja. Ovu metodu koristite sa pažnjom i prestanite ukoliko vam se učini da je previše jaka za vašu kožu.

Med

Med je odličan prirodni lek za čišćenje problematične kože jer sadrži antibakterijska svojstva i pomaže da se umiri koža i smanje upale. Nanosi se direktno na ožiljak i odličan je izbor za one sa osetljivom kožom jer ne iritira kožu. Takođe, med i hidrira kožu, za razliku od drugih tretmana, pa je veoma blagotvoran.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading