SPAS ZA IRITIRAJUĆI KAŠALJ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite oblog od 2 sastojka iz kuhinje da se lakše oslobodite nakupljene sluzi iz pluća
Foto: Youtube/Printscreen

Ako imate problem sa čestim respiratornim infekcijama, imate astmu, bronhitis ili upalu pluća, u lečenju će vam svakako pomoći oblog od kupusa i meda.

Tokom pandemije mnogi su se setili ovog starog ruskog leka koji su koristile i naše bake, a za koji mnogi tvrde da je efikasan. Iako ne može da zameni lečenje propisanom terapijom lekovima, eliminiše probleme sa suvim kašljem i bolom i pomaže bržem izlečenju.

Ovaj oblog može biti koristan da se oslobodite iritirajuće suve sluzi i pomoći u izbacivanju sluzi.

Potrebano vam je: dva lista svežeg kupusa med kipuća voda plastična kesa (tesna pamučna košulja) peškir ili šal Šta da radim: Otkinite dva ili tri lista sa spoljašnje strane zelenog kupusa, dovoljno velika da vam pokriju grudi (i leđa ako je kašalj jako jak).

Listove u posudi prelijte ključalom vodom i ostavite da se zagreju nekoliko minuta. Izvadite listove, osušite ih i premažite medom. Stavite ga na gola grudi i leđa, pokrijte ili umotajte plastičnom kesom (ili plastičnom folijom) ili još bolje obucite usku košulju, pa ponovo umotajte peškirom ili maramom da vam telo bude toplo.

Kompres je najbolje staviti pre spavanja i držati do jutra. Uklonite listove kupusa sa grudi i očistite kožu. Ovaj tretman sa svežim listovima i medom ponovite tri do sedam noći zaredom, u zavisnosti od jačine kašlja.

Savet: Pored ovih obloga, da biste izbacili sluz iz pluća, potrebno je piti puno vode, jesti namirnice kao što su beli luk, crni luk, đumbir, špargle, lisnato povrće (kupus, karfiol, brokoli, rotkvica, kelj, zelenilo, bok čoj, repa, rukola), kurkuma. Izbegavajte hranu kao što su slatkiši, pržena hrana, testenina, konzervisana hrana, alkohol ili hrana koja izaziva upale i otežava oporavak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading