"NISAM VEROVAO DA ĆU PREŽIVETI" Ovo su simptomi podmuklog raka sa kojim se borio Deki Pantelić
Printscreen

Voditelj Dejan Pantelić se na iznenađenje mnogih oprostio od gledalaca i poručio da se povlači sa malih ekrana. Nekoliko sezona bio je domaćin emisije "150 minuta" na Prvoj, a sada je obavestio javnost da više neće raditi kao voditelj, ali da će ostati na televiziji.

Dejan je početkom prošle godine imao operaciju slepog creva i tada je saopštio da će nakon duge borbe sa teškom bolešću nastaviti svoj rad iza kamera.

Prošlo je deset godina otkako je Dejan Pantelić saznao da ima karcinom krajnika. Usledile su godine lečenja, voditelj je često pričao o tome, izvinjavao se na promuklom glasu u emisijama, a to je upravo jedan od ove simptoma opake bolesti.

Lekari ističu da je jako teško dati pravu dijagnozu u ranom stadijumu bolesti. U većini slučajeva se otkrije kada se proširi na lokolna tkiva ili na jezik i limfne čvorove.

Jedan od najčešćih znakova raka krajnika je otežano gutanje, a često se manifestuje osećajem zagavljene hrane u grlu. Takođe, mogu se pojaviti uvećanje jednog krajnika, krv u pljuvačci, bol u ustima, rana ili alfa u ustima koje ne zarastaju, osećaj grebanja u grlu, poteškoće sa govorom, intenzivan bol u ušima, intolerancija na konzumaciju citrusa.

Pušenje i konzumiranje alkohola predstavljaju dva najveća faktora rizika za nastanak ove bolesti, mada još uvek nije poznato šta tačno uzrokuje rak krajnika. Dejan Pantelić je u medijima isticao da nije osećao bolove, nije pušio, niti konzumirao alkohol, kao da je išao kod lektara čim oseti da nešto nije u redu.

"Nisam imao neke bolove, prosto sam osećao da nešto nije u redu. Imao sam problem ispod krajnika, a namerno neću da ga imenujem. On je krenuo da se širi i da mi gura jednu žlezdu. Lutao sam po lekarima. Ništa me nije bolelo. Rak u startu ne boli, ali verovatno kasnije boli. Krvna slika mi je bila fantastična, nisam bio pušač, nikad nisam pio. Na prvi pogled krajnik je bio zdrav. Tek kada su uradili radikalnu operaciju, videlo se da se on učaurio ispod krajnika", ispričao je popularni voditelj.

Dejan Pantelić priznao je da ni malo lako nije podneo kada je saznao da boluje od teške bolesti.

"Rad čoveku vraća snagu. Onog trenutka kada vi saznate, svi mi koji smo prošli tu fazu i saznamo da imamo… Ja ne volim da imenujem tu vrstu bolesti… Nije lako se suočiti sa time", rekao je Dejan Pantelić u "Novom jutru" prošle godine.

Tokom bolesti najviše ga je pogodilo to što ga ćerka nije prepoznala kada se vratio sa terapije, jer je smršao 20 kilograma, a i to što su ga mnogi otpisivali, stoga je odlučio da se slika za medije kako bi dokazao da je živ i da se bori.

"Promenila mi se psiha kada sam se vratio, na goru. Jer sam mislio da me svi oko mene lažu i da ja neću preživeti", rekao je voditelj u ovoj emisiji, a priznao je i da je posećivao psihijatra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nikola

28.01.2023 16:37

Deki,zelim ti sve najbolje u zivotu i daljem radu na televizije.Bog ti dao snage da izdrzis bitku sa zlocudnim rakom i da pobjedis.Bravo kralju!