ZNATE LI KOJE VOĆE JE NAJZDRAVIJE NA SVETU Evo šta se dešava ako dnevno pojedete 3 urme
Foto: Shutterstock

Urme imaju neverovatne sastojke, pored bakra, kalijuma, mangana, vlakana, magnezijuma i vitamina B6, sadrže i skoro sve vitamine. Evo šta bi se desilo kada biste svaki dan jeli datum. Urme poboljšavaju probavni sistem. Ako imate problema sa varenjem, stalnu konstipaciju, nutricionisti preporučuju urme, osim toga leče tegobe kao što su hemoroidi!

Ublažavaju bol

U urmi ima dosta magnezijuma, pa može da ublaži bol i pomogne kod otoka, ali i da smanji upalu arterija i rizik od srčanih oboljenja, artritisa. Urme su veoma zdrave za trudnoću 69 žena koje su testirane imale su manje bolova tokom porođaja u odnosu na one koje su konzumirale urme tokom trudnoće, prenosi Novi.

Datumi za visok krvni pritisak i moždani udar

Urme su bogate visokim nivoom magnezijuma, što pomaže kada su u pitanju problemi sa visokim krvnim pritiskom. HURMI su prava superhrana koja štiti organizam od kardiovaskularnih bolesti! Njegove zdravstvene prednosti su veoma široke, a ovo su najvažnije:

1. Previše bogat gvožđem

Urme su odličan izvor ovog važnog minerala, zbog čega se preporučuju trudnicama, deci i osobama koje pate od anemije.

2. Sprečava dijareju

Urme su bogate kalijumom, što olakšava rad creva i podstiče razvoj dobrih bakterija.

3. Leči zatvor

Osim što sprečavaju dijareju, urme rešavaju i problem opstipacije.

4. Održava vitku liniju

Ako želite da sprečite nakupljanje masnih naslaga, pokušajte da pojedete nekoliko urmi svakog dana na prazan stomak, piše HealthiDefinition. Ali pazite da ne preterate sa urmama – pune su šećera.

5. Regulišu holesterol

Dokazano je da urme stabilizuju nivo lošeg holesterola, tako što čiste krvne sudove i imaju moć da spreče stvaranje ugrušaka.

6. Jačaju srce

Redovnom konzumacijom urmi sprečava se ateroskleroza, glavni uzrok srčanog udara.

7. Reguliše krvni pritisak

Ako patite od hipertenzije, možete slobodno da jedete urme, jer ne sadrže natrijum, a bogate su kalijumom. Takođe, 6 urmi sadrže skoro 80 ​​mg magnezijuma, što je veoma važno za zdrav protok krvi.

8. Sprečava moždani udar

Zahvaljujući kalijumu koji sadrži, urme mogu sprečiti moždani udar ako ih redovno konzumirate.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading