dijeta
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Uz ispijanje čaja preporučuje se svakodnevna šetnja ili drugi oblik lagane aktivnosti.

Čaj od koprive

Široko rasprostranjena biljka kod nas koja vam može pomoći da imate vitku liniju. Čaj od koprive ne topi masne naslage, ali pomaže da se organizam očisti od metaboličkog otpada. Smanjenje metaboličkog otpada kroz limfni sistem omogućava organizmu da bolje i energičnije radi, a onda je potrošnja kalorija bolja.

Kako se koristi: Kašiku čaja od lista koprive prelijete vrelom vodom, ostavite 10 minuta, pa popijte. Odličan je i protiv celulita.

ČAJEVI OD KOJIH ĆETE SMRŠATI OČAS POSLA! Zdrav način da brzo istopite salo, i to bez dijete!

undefined

 

Od peršuna

Pomaže da izbacite višak vode iz organizma. Ne treba dugoročno da ga pijete, već samo par dana. Recimo, odvojite jedan vikend za konzumiranje čaja od peršuna. Izbacivanjem vode izbacićete dosta toksina, ali i izgubiti na težini.

Kako se priprema: Jednu kašiku listova peršuna prelijete sa 200 ml vrele vode, ostavite da odstoji, dodajte malo limuna i pijte bez zaslađivanja. Nemojte ga piti duže od tri dana jer previse čestim mokrenjem možete narušiti ravnotežu elektorilita u organizmu.

ČAJEVI OD KOJIH ĆETE SMRŠATI OČAS POSLA! Zdrav način da brzo istopite salo, i to bez dijete!

undefined

 

Crni čaj

Flavonoidi prisutni u čaju obećavaju gubljenje kilograma. Glavnu ulogu imaju teaflavini i tearubigini. Digestivni enzim lipaza se umanjuje konzumacijom crnog čaja. Ovaj enzim pomaže varenje masti. Kako se one slabije vare zbog nedostatka lipaze, bivaju izbačene iz organizma pre nego apsorbovane.

Kako se priprema: Kašičicu crnog čaja prelijete sa 250 ml vrele vode. Nakon 10 minuta popijte. Najbolji način je da njime zamenite druge visokokalorične napitke koje koristite tokom dana.

Zeleni čaj

Jedno od najzdravijih pića na planeti je odlično i za mršavljenje. Katehini koji se nalaze u zelenom čaju utiču na smanjenje telesne težine i sprečavaju nakupljanje masnih naslaga. Pomaže telu da brže sagoreva masti. Učinak je duplo veći kod ljudi koji redovno vežbaju.

Kako se koristi: Sadrži kofein i to u količini od 24–40 mg što je dovoljno da se lakše razbudite ujutru i da lakše obavljate aktivnosti koje vas čekaju tog dana. Preporučuje se kao zamena za kafu.

ČAJEVI OD KOJIH ĆETE SMRŠATI OČAS POSLA! Zdrav način da brzo istopite salo, i to bez dijete!

undefined

 

Od đumbira

Nije magičan napitak koji topi salo preko noći, ali može pomoći. Čaj od đumbira poboljšava termogenezu i smanjuje napade gladi. Kada glad držite pod kontrolom, onda je i borba sa viškom kilograma lakša.

Kako se koristi: Komad svežeg korena veličine 2 cm oljuštite i sitno narendajte u šolju. Prelijte sa 250 ml vrele vode i dodajte malo limuna. Ovaj napitak ima jedva 10 kalorija. Zamenite njime nezdrave sokove i sigurno ćete vremenom primetiti rezultate.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading