RUSKI HIRURG OTKRIO TAJNU DUGOVEČNOSTI Evo šta on preporučuje za čišćenje tela i gubitak težine
Foto: Printscreen

Jedan od najboljih hirurga na svetu, profesor Fedor G. Uglov doživeo je 103 godine! Imao je "dijetu za sve prilike" i striktno je se pridržavao. Profesor je ušao je i u knjige rekorda kao najstariji hirurg u Evropi.

Evo saveta za postizanje zdravlja i dugovečnosti:

Nedostatak kretanja je glavni neprijatelj zdravlja. Ako se više krećemo i više razmišljamo! Konačni prestanak konzumiranja duvana i alkohola.

Ograničena dijeta - neophodno je eliminisati gojaznost. Spavajte najmanje 7 sati dnevno.

Dijeta profesora Uglova:

To će vam pomoći da izgubite težinu i očistite telo. Prema rečima hirurga, nije važna samo hrana, već i vreme obroka. Evo šta on preporučuje za čišćenje tela:

1. Ujutru: Šolja crnog čaja ili prirodne kafe bez šećera zatim pojedete kuvano jaje sa tvrdim žumancem i 8 komada suvih šljiva. Suve šljive treba prethodno uveče oprati vodom

2. Za ručak: 200 g kuvana piletina ili svinjetina bez masti ili ribe. Pomorandža, 100 g svež ili kuvan kupus, koji se može zameniti šargarepom

3. Između obroka možete pojesti 30 g tvrdog sira, jabuku ili pomorandžu

4. Za večeru: Čaša kefira ili kiselog mleka. Dijeta traje 10 dana i daje odlične rezultate!
 

Mentalna aktivnost

Profesor je do kraja svog života zadržavao jasnoću uma. Nije znao šta je senilna demencija. Zato se mnogo bavio naučnim aktivnostima, pisao je knjige, proučavao najnovija dešavanja na području hirurgije. Stručnjaci uvek govore da je važno da aktiviramo mozak - anksioznost i depresija u tom slučaju neće imati šta da traže pred vašim vratima.

Zaštita od stresa

Profesor je govorio da je zaštita od stresa od krucijalnog značaja za zdravlje. Objašnjavao je da se srce štiti od neprijatnih misli i da ne treba da popustimo u omalovažavanju. Govorio je da u najtežim situacijama ne treba da se bavimo samopotkopavanjem, već radije da potražimo izlaz iz njih.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading