"ZA MENE NEMA LEKA" Slavna pevačica otkrila od čega boluje i rastužila svet
Foto: Printscreen/instagram

Pevačica Selin Dion već neko vreme boluje od mišićnih kontrakcija zbog kojih ne može sigurno da stoji i da se kreće. Zbog toga je otkazivala brojne turneje i sada je odlučila da se obrati svojim fanovima širom sveta. Selin je objavila video na Instagram profilu i sa setom u glasu otkrila da boluje od retke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svetu.

"Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram sa vama na sceni. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa da kažem pre, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vreme i bilo mi je jako teško da se suočim sa izazovima i pričam o svemu što sam prolazila", započela je pevačica i dodala:

"Nedavno mi je dijagnostikovana retka neurološka bolest koja se zove 'sindrom ukočene osobe' i koju dobije jedna od milion osoba. Iako još uvek učimo o ovoj retkoj bolesti, sada znamo šta uzrokuje grčeve koje sam imala", dodala je Selin Dion, ističući da je otkazala osam koncerata koji su zakazni za leto 2023.

Ovu bolest karakteriše ukočenost mišića u telu i povećanu osetljivost na buku, dodir i emocionalni stres. To izaziva grčeve mišića, što je pevačicin PR tim u jednom obaveštenju objasnio. "Selin u poslednje vreme pati od mišićnih kontrakcija, zbog koji ne može normalno i sigurno da se kreće po sceni. Budući da je u rukama stručnjaka, verujemo da će uskoro oporaviti vratiti onome što najviše voli - koncertima", pisalo je.

Najteži oblik oboljenja rezultira potpunom blokadom pokreta i onemogućava motoriku i govor. Lek ne postoji, već tretmani koji mogu da usporavaju napredak bolesti, prenosi Mondo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading