KONAČNO BEZ KATETERA Laserska hirurgija prostate garantuje spokojni život muškaraca
Schutterstock
 

Urolozi naglašavaju kako je prostata organ koji najčešće strada. Iako je veličine oraha, ona je u stanju da izazove niz neprijatnosti kod muškarca poput upale, hiperplazije ili karcinoma. Koliko god bile različite po svojoj prirodi, sve ove neprijatnosti s prostatom manifestuju se na isti način - poremećajima u mokrenju.

Redovni pregledi obavezni

Najrasprostranjenije oboljenje nesumnjivo je adenom prostate i ono je direktno povezano sa starenjem organizma. Muškarci stariji od 50 godina često se pitaju kada je pravo vreme da provere stanje svoje prostate. Proverite koliko su vam poznati simptomi adenoma prostate i ukoliko predstavljaju sastavni deo vaše svakodnevice, obavezno zakažite urološki pregled.

Zašto je bitno da se leči

Šta se dešava s uvećanom prostatom ako se ne leči? Prvo se poremeti normalno mokrenje. Nakon toga preostali urin počinje da se nagomilava, što dalje stvara rizik od akutnog zadržavanja urina. Ukoliko dođe do nemogućnosti mokrenja, pristupa se postavljanju katetera. A može i da ne dođe do toga! Godišnji pregled prostate u kombinaciji s pravilnim lečenjem put je do mirnog i spokojnog života muškarca. Kada se iscrpe mogućnosti medikamentoznog lečenja i nalaže se operacija, laserska hirurgija predstavlja najbolju moguću metodu, za šta se preporučuje aparat najviše klase - laser Tulijum 200 vati.

Zašto baš laser Tulijum

Tulijum se nalaže kao najviši standard za isparavanje benignog uvećanja prostate. Odlikuje ga vodeća snaga i preciznost pri prodiranju u tkivo prostate - samo 0,2 milimetra. To podrazumeva: izuzetnu sposobnost pri uklanjanju bilo kog obima žlezde, uključujući i one izuzetno velike, bez rizika od oštećenja okolnih tkiva. Nakon jednokratne operacije Tulijum laserom mlaz urina postaje snažan, neisprekidan i bistar, a muškarci koji su živeli s kateterom oslobađaju ga se zauvek.

 

Najčešći simptomi

  • sve češća potreba za mokrenjem, ponekad i s odloženim početkom mokrenja.
  • učestalo mokrenje noću
  • otežan početak mokrenja, posebno nakon buđenja
  • slab mlaz
  • nemogućnost da se bešika u potpunosti isprazni
  • kapanje urina nakon završetka mokrenja
  • nemogućnost zadržavanja urina
  • krv u mokraći

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading