DEVOJCI IZ ČAČKA SIPALI DROGU ZA SILOVANJE Dr Trifunović otkriva da sve se radi u dogovoru sa konobarom
Printskrin

Ispovest Čačanke M. N. potresla je Srbiju. Bila je žrtva droge za silovanje, a zahvaljujući pribranosti svoje drugarice, izbegla je najgori mogući scenario.

 Čačanka je objasnila da je u izlasku u jednom trenutku počela da oseća da joj se "tlo gubi pod nogama, u glavi joj se vrtelo, a potom je počela da je hvata nesvestica". Ispričala je da je kroz maglu videla nekoliko muškaraca koji su postajali navalentni.

Gostujući u "Uranku" na K1 televiziji, prof. dr Darko Trifunović, stručnjak za bezbednost otkrio je da se radi o najopasnijoj hemikaliji koja još uvek nema naziv. Zabrinjavajuće je to što se danas može pronaći na svakom koraku, u bilo kom klubu ili kafiću, a u piće dolazi najviše preko konobara.

"Tu postoji čitav spektar omamljivača i hemikalija. Ovo je jedna od najopasnijih hemikalija koja vas dovodi u situaciju da ste svesni, ali ste paralizovani i nemoćni da upravljate svojom motorikom. Te droge se rastvaraju u čaši vode, soke ili bilo kog pića i čak ne menjaju ni ukus. Mi još nismo dobili naziv te droge. Postoje razne tablete, od raznih regularnih supstanci koje se koriste, do onih opasnih. Kada kažete 'ekser', naziv koji mladi koriste, vi ne znate šta je hemijski sastav tog eksera. Svaki sedmi osnovac je diler droge. Marihuana je uvod u teže droge. Ne postoji zavisnik koji nije počeo od toga. To je uglavnom prva stepenica. Kako nekoga da sprečite da krene korak dalje, ka heroinu, kokainu i svim sintetikama?", rekao je prof. dr Trifunović.

Kako kaže, najbolje da je uzimate pića koja su zatvorena, ali ističe da oni koji žele da sipaju drogu, uglavnom prave dogovor sa konobarima i šankerima.

"U klubu ustanete, igrate, odete do toaleta i neko vam sipa u piće koje je na šanku. Po mojim saznanjima, oni to rade u dogovoru sa konobarima i to dolazi u piću. Časte ih i to je to. Pre 20, 30 godina znalo se ko je diler i gde može da se nabavi. Sada bukvalno imate sve i u osnovnim školama. To su supstance koje su namenjene da vas parališu", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading