PODSTIČE STVARANJE ZDRAVIH ĆELIJA Ruski prirodni lek za 5 dana oporavlja kosti i zglobove
Foto: Youtube/Printscreen

Rusija je poznata po tome što je moćna, velika i moderna zemlja. I pored toga, njeni stanovnici i dalje neguju tradicionalne vrednosti, što se odnosi i na narodnu medicinu.

Vekovima se koriste prirodni lekovi koji poboljšavaju zdravlje i leče brojne tegobe. U surovim uslovima Altaja i Sibira zapaljenska oboljenja zglobova bila su veoma zastupljena i Rusi poznaju delovanje brojnih narodnih recepata namenjenih za tretiranje problema sa zglobovima i kostima.

Pomoću njih mogu se ublažiti simptomi postojećih oboljenja, zalečiti oštećenja na tkivima i ubrzati stvaranje novih zdravih koštanih ćelija.

RUSKA SMEŠA OD MEDA 

Kvalitetan med štiti kosti zahvaljujući prisustvu polifenola. Deluje protivupalno, ali i kao diuretik pa zato uklanja višak tečnosti iz zglobova. Rusi poznaju lekovito dejstvo senfa koji se odlično kombinuje sa slatkim pčelinjim proizvodom prilikom tretiranja kostiju i zglobova.

Značaj senfa ogleda se u sposobnosti ublažavanja bolova i štete na bilo kom delu skeleta zbog razvoja nekog oboljenja. Potrebno je pomešati po jednu supenu kašiku svakog od ovih sastojka: sirovog meda, ljutog senfa, sitne soli i mlake vode. Sve promešajte tako da dobijete ujednačenu smešu.

Namazati na problematično mesto, staviti kesu na namazano područje i sve uvezati vunenim šalom. Raditi ovo svako veče, a ujutru ispirati čistom vodom. Tretman treba da traje 5 dana.

 ČAJ OD MALINE 

Veoma čest lekovit napitak koji se pije u Rusiji jeste čaj pripremljen od plodova maline, sirovog meda i smeše za crni čaj. Osim što služi kao odlično sredstvo za borbu i prevenciju infektivnih bolesti, blagotvorno deluje i na kosti i zglobove.

Polifenoli u plodovima maline grade koštana tkiva, a omega-3 masnoće povećavaju apsorpciju kalcijuma. Mangan sprečava demineralizaciju kostiju. 400g malina, po mogućstvu svežih i organskih, izgnječiti drvenom kašikom i dodati ¾ šolje meda.

Nakon par sati stajanja smeša može da se koristi. Skuvajte crni čaj i dodajte mu tri kašike pripremljene mešavine od malina i meda.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading