Naučnici otkrivaju: Da li je spavanje u brushalteru zdravo?
Foto: Shutterstock

Veliki broj žena, naročito onih sa velikim grudima ima problem u pronalaženju odgovarajućeg brusa, pa ih žice stežu, žuljaju i izazivaju nelagodu.

Malo bolja situacija je sa onima koje imaju male grudi, a neke od njih čak i spavaju sa brushalterom.

U narodu kolaju razne priče o tome da je spavanje sa grudnjakom štetno, ali nauka i brojne medicinske studije koje su urađene na ovu temu ne mogu da potvrde ove navode. 

U njima piše da spavanja sa grudnjakom nema nikakve loše efekte po zdravlje žene, već da se ženama sa većim grudima čak i preporučuje nošenje grudnjaka.

- Nošenje sportskog ili grudnjaka bez žica i korpi kada spavate pomoći će da se ograniči kretanje grudi dok spavate, što ublažava bolove u grudima i dovodi do boljeg sna - kaže doktorka Redžina Hempton, sertifikovana za hirurgiju grudi

Isto kaže i doktorka Teri En Samjuels, koja smatra da "nošenje grudnjaka dok spavamo je korisno dokle god nas ne seče i ne prekida cirkulaciju".

Dakle, ako ste do sada bile u strahu od negativnih efekata nošenja grudnjaka tokom noći kao što su rak dojke, loša cirkulacija krvi ili usporen rast grudi sada možete da odahnete. 

- Ako postoji bilo kakav razlog za zabrinutost, to je jednostavno da ne bi trebalo da nosite grudnjak koji je suviše zategnut ili koji vam se zabija u kožu, što može izazvati iritaciju kože i poremećen san - dodala je doktorka Samjuels.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading