ZVUČI ČUDNO ALI OVAJ NARODNI LEK POMAŽE Stavite ovu stvar u pupak i začas se rešite prehlade i bolova
Foto: Printscreen

Svakog od nas povremeno zadesi neka vrsta bola. Bol u abdomenu definitivno je prvi na toj listi, a razloga je mnogo – nije vam prijao ručak, povredili ste stomak, razboleli ste se… šta god da je, samo biste da se sklupčate ispod ćebeta, prethodno popivši lek protiv bolova.

Sada možete da zaboravite na lekove, jer postoji tradicionalni metod koji može da vas reši muka.

Kašalj, prehlada, bolovi u stomaku, uključujući i menstrualne – sve to, kažu, rešava ovaj jednostavan lek.

Sastojke ima svaka kuća

Tradicionalni narodni lek za ove vrste bolova kaže da sve što treba da uradite jeste da natopite komad vate pedesetoprocentnim alkoholom, i potom to stavite u pupak.

Možda zvuči čudno, ali kažu da će vam to odmah umiriti telo, olakšati bol i oterati kijavicu, prehladu i grip. Ovaj metod opušta mišiće, a u svakom slučaju vredi ga isprobati pre lekova jer ne može da naškodi.

KAKO GA KORISTITI U SLUČAJU MENSTRUALNIH BOLOVA?

Natopite kuglicu vate u pedesetoprocentni alkohol pa iscedite ostatak. Lezite na leđa, stavite vatu u pupak i nježno je pritiskajte par minuta. Potom zalepite preko flaster ili stavite peškir ili nešto slično i pričekajte malo – trebalo bi da bol ubrzo nestane.

BOL U STOMAKU


Opet natopite vatu u alkoholu i iscedite višak. Lezite na leđa, a potom vatu stavite u malo soli pa onda stavite u pupak. Nežno pritiskajte par minuta, pa potom prelepite flaster ili pritisnite vatu peškirom i umirite se dok bol ne prođe.

PREHLADA I GRIP

Ponovo, natopite vatu alkoholom, lezite i stavite vatu u pupak pa je prelepite flasterom ili nečim sličnim kako ne bi ispala. U ovoj metodi možete i da se krećete po kući, samo pazite da vata ostane u pupku oko dva sata. Uskoro bi trebalo da se osetite bolje, a postupak možete da po potrebi i ponovite.

Komentari (0)

Loading