NAPITAK ANE IVANOVIĆ PROTIV STARENJA Zbog ovog sastojka nema nijednu boru
Foto: Printscreen/instagram

Jedna od najlepših sportistkinja na svetu Ana Ivanović poznata je po svom prirodnom izgledu i svedenom, elegantnom stilu. Šminku koristi minimalno, a na prvom mestu joj je nega tela i lica. Zato ova velika zagovornica zdravog života ne može da zamisli dan bez mača čaja.

Naime, rado se o japanskom zelenom čaju u prahu, koji donosi brojne blagodeti našem organizmu. Bivša teniserka ga obično konzumira hladnog, a obožava ga jer smanjuje stres, pa samim tim i sprečava nastanak bora.

– Obožavam sjajna dejstva mača čaja. Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju, memoriju i raspoloženje – istakla je ova dama posebnog stila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

 

Mača čaj je hranljiv, niskokaloričan napitak koji sadrži mnoga bioaktivna jedinjenja, kao što su rutin, kvercetin, kofein, hlorofil.

Takođe, sadrži i vitamine A, C i K, gvožđe i vlakna.

– Mača sadrži velike količine antioksidanasa, poput flavonoida i polifenola, koji podržavaju imunološki i kardiovaskularni sistem, ali i kognitivne funkcije – kaže Miho Hatanaka, dijetetičar iz Portlanda, poreklom iz Japana, piše Stil.

Jedan od najvažnijih sastojaka mača čaja je katehin, koji poboljšava mentalnu aktivnost i koncentraciju, ali i sprečava prerano starenje ćelija, to je ključ za mladolikost.

Sa druge strane, ovaj napitak ubrzava metabolizam, pa je veoma preporučljiv i onima koji žele da smršaju. A vitamin C i antioksidanti jačaju imunitet. Osim toga, smanjuju i rizik od srčanih oboljenja.

Mača čaj ima i biljne komponente flavonoid kvercetin i rutin, koji ga čine i odličnim saveznikom u borbi sa dijabetesom..

Stručnjaci preporučuju jednu šolju ovog čaja dnevno, kako biste maksimalno iskoristili sve njegove benefite. A spremate ga od jedne kašičice praha.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading