LIKER OD ŽAFIJE, NAJMOĆNIJI NARODNI LEK Prirodni antibiotik smiruje sva upalna stanja u organizmu u rekordnom roku
Shutterstock

Da ne biste odmah otišli ​​kod lekara, pokušajte da se lečite prirodno po ovim receptima naših baka... Žalfija je posebna biljka, dobra je za infekcije grla i disajnih puteva, ali i za razne infekcije u ustima. Odličan je kod želudačnih i crevnih tegoba.

Žalfija pomaže kod visoke telesne temperature, bolova u telu i groznice koja se javlja pre prehlade. Naučno je dokazano da cimet ubija veliki broj bakterija, čak i onih koje su otporne na antibiotike. Samo jedna kašičica cimeta ubija čak 99,5 odsto bakterija za samo tri dana.

Rakija od žalfije: U 1,5 litara čiste domaće rakije treba potopiti 250 grama listova žalfije. Ostavite da tako odstoji 3 nedelje, pa procedite i dodajte 1,5 kilograma bagremovog meda. Sipati u staklene flaše i ostaviti da odstoji još 3 nedelje. Ponekad ga protresite i pijte malu kašiku jednom dnevno svaki dan. Imajte na umu da je ovo izuzetno zdrav i dobar recept za celu porodicu.

Tinktura za prevenciju bolesti: U decilitar 70 odsto etil alkohola dodajte 20 grama sitnih listova žalfije. Neka tako stoji na toplom mestu mesec dana. Stavite oko 15 kapi u malo vode i pijte 3 puta dnevno. Deca i trudnice ne bi trebalo da koriste ovo.

Žalfija i cimet protiv bronhitisa: Otopite dve kašike šećera i prelijte sa pola litra mleka. Kada provri skloniti sa ringle i dodati kašičicu fine žalfije i pola kašičice cimeta u prahu. Ostavite da tako odstoji deset minuta i procedite i pijte tri puta dnevno.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading