Spavate li bez ODEĆE preko leta? Iako mnogi tvrde da je ZDRAVO, stručnjaci misle drugačije!

Vesti 30.06.2022 22:20 0

Istraživanja su pokazala suprutno od onog što smo mislili

Spavanje

Shutterstock

 

Kada dođe toplije vreme, gledamo da spavamo što laganije obučeni. Tako se osećamo lepše jer dozvoljavamo koži da diše i da se rashlađuje. 

Kada tako gledamo na stvari, gola koža bi trebala tako najbolje da diše ali izgleda da ipak nije baš sve tako i da je ovakva praksa  kontraproduktivna.

- Videla sam mnogo saveta o spavanju bez odeće. Ali to vam baš i neće biti od velike pomoći jer ćete ubrzo shvatiti da kada na sebi nemate sloj tkanine koji bi upijao znoj koji se skuplja na telu, onda vam to baš i ne pomaže da se rashladite. Dakle, nošenje pamučne pidžame, ili bilo čega što će uklaniti znoj sa vašeg tela, vam može biti od veće koristi nego da spavate skroz nagi - objasnila je Sofi Bostok je stručnjak za spavanje.

Spavate li bez ODEĆE preko leta? Iako mnogi tvrde da je ZDRAVO, stručnjaci misle drugačije!

Shutterstock

 

-  Razlog zbog kojeg imamo toliko poteškoća sa spavanjem kada je vruće je zato što ljudima pad telesne temperature predstavlja stimulans za uspavljivanje. Budući da tokom leta kasnije pada mrak, to takođe podstiče naš organizam da duže ostane budan, a nas sprečava da se pravilno opustimo pre odlaska na spavanje - zaključila je dr Bostok.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading