NAJLEPŠA SLADOLED POSLASTICA Sladoled torta Venecija, veličanstvena eksplozija ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNI SASTOJCI

pavlaka - 500 ml, tečna

sveže mleko - 100 ml
čokolada - 100 g, mlečna
čokolada - 100 g, prirodna
šećer - 3 kašika
vanila - 1 kesica

NAČIN PRIPREME

Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu - ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.

Zagrejte obe posude na pari - prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu - dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.

Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.

U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku - u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.

Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.

Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.

Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne.

Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.

Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanir i sklonite foliju.

Komentari (0)

Loading