Čaj koji leči STERILITET: Narodno VEROVANJE glasi da ga ŽENA treba piti TRI puta na dan kako bi ostala TRUDNA

Vesti 22.05.2022 10:02 0

Kada dođe do hormonskog dizbalanska kod žene, dolazi i veliki problem sa začećem

Čaj koji leči STERILITET: Narodno VEROVANJE glasi da ga ŽENA treba piti TRI puta na dan kako bi ostala TRUDNA

Shutterstock

Da bi žena ostala u drugom stanju, neophodno je da procesi ovulacije i oplođenja budu u potpunosti očuvani, ali i da hormoni budu u ravnoteži. Najbolji lek za održavanje normalnog balansa hormona upravo treba pronaći u prirodi.

Macina trava se vekovima koristi za održavanje reproduktivnog ženskog zdravlja. Normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa.

Čaj koji leči STERILITET: Narodno VEROVANJE glasi da ga ŽENA treba piti TRI puta na dan kako bi ostala TRUDNA

pixabay

 

Stabilizuje menstrualne cikluse i dovodi u red zdravlje jajnika, pa tako i omogućava veću plodnost. Pomaže u uklanjanju ženskih tegoba poput infekcije, grčeva mišiča materice, bakterijskih upala i drugih sličnih problema.  Veruje se da pozitivno deluje i na psihu kod žena. 

Kako bi se dostigao željeni cilj, neophodna je upornost i redovno konzumiranje čaja. 

Za pripremu ovog čaja postoji više recepata koje preporučuju narodni lekari.

Prva varijanta:

Čaj se priprema tako što se jedna mala kašika osušene biljke prelije sa dva decilitra vrele vode i ostavi da odstoji pet minuta. Zatim se procedi i pije više puta u toku dana. Čaj se pije najmanje tri meseca, sa prekidima u toku menstruacije. Po začeću treba prestati sa konzumiranjem. Da bi se ublažio opor ukus, može se zasladiti medom, ali delotvorniji je bez zaslađivanja.

Druga varijanta:

U dva ipo decilitra hladne vode potopi se supena kašika macine trave i stavi da proključa. Kada provri, skloni se sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena. Nakon toga se procedi i pije, u tri do četiri doze.

Čaj mora da se pije redovno, najmanje mesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri meseca. Posle tri meseca treba napraviti četvoronedeljnu pauzu, jer kod nekih osoba preterana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

VIDEO BONUS

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading