Stari KINEZI su ovako LEČILI zatvor, grčeve i bol u stomaku: Najbolje od svega je što vam za ovaj METOD ni dinar ne treba!

Vesti 17.05.2022 21:42 0

Akupresura je davna kineska metoda lečenja raznih tegoba pritiskom na određene delove tela

stomak

Shutterstock

Korištenje refleksologije kao metode za olakšavanje tegoba bilo je popularno pre više od 5000 godina u Kini, Indiji i Egiptu. Stručnjaci za refleksologiju naglašavaju kako naše telo ima energetske zone, a svaka obuhvata pojedine delove tela. 

Refleksologija može ublažiti bolove, podstaknuti rad određenih delova tela, opustiti, dati telu dodatnu snagu... Postoji rešenje i za zatvor, lošu probavu i osetljiva creva. U tom slučaju treba pritisnuti određenu tačku na trbuh, koja se nalazi dva prsta ispod pupka. To se izvodi kada je želudac prazan.

Pritisnite tu tačku i držite 30 sekundi, napravite kratku pauzu pa ponovite. Pritisak neka u početku bude nežan pa postepeno intenzivniji. U isto vreme dišite normalno i neka vam oči budu zatvorene - usmerite misli na tačku koju masirate.

Postupak možete ponoviti dva do tri puta na dan, a svaki put neka ne traje duže od dva minuta. Ova metoda, navodno, pomaže i kod nesanice, hroničnog umora, menstrualnih grčeva...

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading