SUPER LEK NAŠIH BAKA Recept za probleme s plućima, astmu, bronhitis, kašalj
Foto: Shutterstock

Mnogo ljudi imaju različite probleme sa plućima, a najčešće su astma, bronhitis i različiti oblici kašlja. Problemi sa plućima mogu biti uzrokovani infekcijama, kao i raznim drugim stanjima, alergijama i naravno pušenjem.

Donosimo vam popularni lek za ove probleme, posebno za astmu, kako plućnu tako i srčanu. Lek su u različitim varijacijama spremale naše bake, a po mnogim iskustvima znale su šta rade.

Evo šta vam je potrebno i kako da to pripremite:

- pola kilograma crvenog luka

- pola kilograma šećera

- 2 limuna

- 1,5 litara vode

- 7 kašika domaćeg meda

U metalnoj posudi umereno zagrejte šećer i mešajte dok ne porumeni, dodajte sitno seckani crni luk, kratko propržite i dodajte vodu. Sve zajedno kuvamo tako da voda ključa na umerenoj temperaturi dok 1/3 vode ne ispari.

Zatim ostavite da se ohladi, dodajte sok od 2 isceđena limuna i med i sve dobro promešajte da se potpuno izjednači. Ostaviti da odstoji, pa smesu procediti (od parčeta crnog luka) i čuvati u staklenoj flaši.

Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka pre svakog obroka dok se ne potroši kompletna količina. Po potrebi napravite novu mešavinu i postupak ponavljajte dok pluća ne zarastu.

Deca uzimaju male kašičice napitka pre svakog obroka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading