BIVŠA ŽENA DŽONIJA DEPA IMA DVA POREMEĆAJA LIČNOSTI Psihološkinja na "suđenju veka" iznela rezultate pregleda, a ovo su simptomi
Foto: Youtube/Printscreen

O suđenju holivudskog glumca Džonija Depa i Amber Herd ne prestaje da se bruji u javnosti. S obzirom na to da je Džoni Dep tužio bivšu suprugu za lažne navode o zlostavljanju, psihološkinja Šenon Kari svedočila je u korist glumca.

Kako je rekla, psihološkinja je sa Amber razgovarala dvanaest sati, nakon čega je došla do konačne dijagnoze. Šenon je otkrila sudu da Amber ima dva poremećaja ličnosti.

Osim toga, psihološkinja je otkrila da bivša žena holivudskog glumca ne pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog veze sa Depom, kao što je već tvrdila u javnosti. Ona navodi da su dva ustanovljena poremećaja veoma slična.

Reč je o graničnom i histrioničnom poremećaju ličnosti. Granični poremećaj ličnosti je bolest nestabilnosti, podstaknut temeljnim strahom od napuštanja, kaže psihološkinja. Prvi znaci ovog poremećaja se javljaju u ranom odraslom dobu. Nestabilni odnosi sa drugima traju godinama i obično su povezani sa nestabilnom slikom o sebi.

Simptomi graničnog poremećaja ličnosti:

Nestabilni međuljudski odnosi
Poremećaj identiteta
Impulsivnost
Povremeno suicidno ponašanje
Emocionalna nestabilnost
Intenzivno izražavanje besa

Histrionični poremećaj ličnosti, rekla je Kari, povezan je s "dramom i plitkošću" i potrebom da se bude u centru pažnje. Karakteristika histrionične ličnosti je da teško podnosi situacije u kojima nije centar pažnje, uz kontinuirano traženje uzbuđenja i priznanja drugih.

Simptomi histrioničnog poremećaja ličnosti:

Izrazito brzo menjanje ponašanja
Korišćenje fizičkog izgleda radi privlačenja pažnje
Impresionistički stil govora
Izrazita dramatičnost, teatralnost i emocionalnost
Procenjivanje odnosa kao mnogo intimnijih nego što zaista jesu u realnosti

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading