Bolovi, modrice, ujedi: List kupusa kao univerzalni lek
Foto: Shutterstock

Pre upotrebe lista kupusa u medicinske svrhe, potrebno je da ga isperete ključalom vodom i obrišete suvim. Ako postoji mogućnost alergijske reakcije, bolje je da se uzdržite od takvog lečenja.

Povrede i modrice

Nanesite svež list kupusa na modricu i zategnite ga zavojem, ostavite preko noći. Do jutra, otok će se smanjiti i bol će splasnuti. Ako otok nije nestao preko noći, a povređeno mesto je počelo da boli još više, bolje je kontaktirati hitnu pomoć kako biste isključili mogućnost ozbiljnih povreda.

Ujedi insekata

Listovi kupusa ublažavaju bolne ubode osa i pčela. Ponašajući se poput magneta, oni crpe toplotu i bol sa mesta otečenog ubodima.

Glavobolja

Listovi kupusa takođe mogu ublažiti glavobolju i temperaturu. Nanesite kupus na slepoočnice i zavijte glavu peškirom. Ovaj lek pomaže čak i kod migrene.

Bol u grudima

Tokom laktacije i dojenja, žene često imaju bolno oticanje i osećaj sitosti. Tradicionalna medicina dolazi u pomoć dojiljama. Za medicinski oblog koristite velike listove, nakon što ih operete, isecite žile i postavite na grudi. Lepo ih pritisnite ali bez bilo kakvog bola.

Takođe, ovaj metod se može koristiti za mastopatiju i bolove u grudima koji prate predmenstrualni sindrom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading