AKO VAM JE NA POČETKU SLABO, ZNAČI DA DELUJE Uronite stopala u mešavinu ovih začina i gledajte kako se telo oslobađa otrova
Foto: Shutterstock

U našem telu postoje bakterije i toksini koje treba na vreme eliminisati, jer u suprotnom će izazvati razne zdravstvene probleme, pa i ozbiljne bolesti. Postoji mnogo metoda detoksikacije, ali jednom od najefikasnijih smatra se japanska metoda “kupke” za stopala. 

Većina nerava u našem telu nalazi se u nogama. Upravo zato se najefikasnije čišćenje toksina odvija upravo preko ovog dela tela.

Japanska metoda detoksikacije

Napunite lavor ili kadicu vrućom vodom i dodajte 1/2 šolje epsom soli (magnezijum sulfat, ima je u svakj prodavnici zdrave hrane), 1/2 šolje sode bikarbone, 1/2 šolje morske soli, 1/2 šolje jabukovog sirćeta i malo eteričnog ulja po izboru.

Dobro promešajte dok se svi sastojci ne rastvore i uronite stopala u mešavinu. Držite noge u vodi 30 minuta. Ali počnete da se osećate slabo i izmoreno, ne brinite, to znači da se telo čisti od toksina.

Kupka koja podstiče apsorpciju magnezijuma

Za detoksikaciju i generalno bolje stanje organizma, preporuka je da podignete nivo magnezijuma u telu. U ovome vam, takođe, može pomoći kupka za stopala sa 1/2 čaše epsom soli i eteričnim uljem po izboru.

Mešajte dok se ne razblaži i dodajte bentonitnu glinu u vodu, prethodno pomešanu sa vodom. Potopite stopala u mešavinu na 25 minuta dnevno da biste povećali nivo magnezijuma u telu i poboljšali apsorpciju drugih hranljivih materija.

Đumbirom protiv toksina

Kupka sa đumbirom i hidrogenom (vodonik peroksid od 3%) takođe pomaže da se izbace toksini iz tela. Napunite kadicu ili lavor vrelom vodom i dodajte čašu hidrogena i kašiku đumbira u prahu. Držite stopala ovako pola sata, a postupak ponavljajte jednom nedeljno.

Bez obzira na to koji metod izaberete od ova tri, tretman treba bavljati neprekidno mesec dana da bi se video efekat.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading