NAPRAVITE SAMI Najjači prirodni antibiotik svih vremena, leči skoro sve infekcije
Foto: pexels.com


Osnovna formula ovog moćnog tonika potiče iz srednjovekovne Evrope, tj. iz vremena kada su ljudi patili od brojnih bolesti. Ovaj tonik je zapravo antibiotik koji ubija gram pozitivne i gram negativne bakterije.

Takođe ima snažno antivirusno i antigljivično dejstvo, pojačava cirkulaciju krvi i protok limfe u svim delovima tela. Ovaj biljni lek je najbolji izbor za borbu protiv kandide. Izlečio je mnoge ljude od virusnih, bakterijskih, parazitskih i gljivičnih bolesti i njegovu moć ne treba potceniti.

Recept za tonik

Bilo bi dobro da nosite rukavice kada pripremate tonik jer ćete se baviti ljutim papričicama. Imajte na umu da je miris tonika jak i trenutno stimuliše sinuse.

Sastojci:

- 670 g ili 700 ml organskog jabukovog sirćeta

- ¼ šolje sitno seckanog belog luka

- ¼ šolje sitno seckanog crnog luka

- 2 sveže paprike, najljuće koje možete naći

- šolje ulja rendanog đumbira

- 2 kašike rendanog rena

- 2 kašike kurkume u prahu ili 2 komada korena kurkume


Priprema: Pomešajte sve sastojke osim sirćeta u posudi. Prebacite smešu u teglu. Sipajte jabukovo sirće do vrha. Oko 2/3 tegle treba da se sastoji od suvih sastojaka, a ostatak od sirćeta. Dobro zatvorite i protresite. Čuvajte teglu na hladnom i suvom mestu dve nedelje. Dobro protresite nekoliko puta dnevno.

Posle 14 dana tečnost procediti kroz cediljku, najbolje preko gaze. Ostatak suve smeše možete koristiti prilikom kuvanja. Tonik je spreman za upotrebu. Ne morate da ga čuvate u frižideru.

Savet: Možete ga koristiti kao preliv za salatu u kombinaciji sa maslinovim uljem ili u supi.

Doziranje: Pazi! Ukus je veoma jak i veoma začinjen! Savet: Pojedite parče narandže, limuna ili limete pre nego što popijete tonik da biste umirili bes. Ispirati grlo i progutati. Ne rastvarajte tonik u vodi jer će to ublažiti njegov efekat. Uzmite jednu supenu kašiku dnevno da ojačate imuni sistem.

Svaki dan povećavajte količinu dok ne dostignete dozu od jedne manje čaše (čaša za liker). Ako se borite sa ozbiljnom bolešću ili infekcijom, uzimajte po jednu supenu kašiku tonika 5-6 puta dnevno. Tonik je bezbedan za trudnice i decu ali u malim dozama jer su sastojci potpuno prirodni.

Uticaj na zdravlje

Beli luk je snažan antibiotik sa brojnim zdravstvenim prednostima. Za razliku od hemijskih antibiotika, koji ubijaju milione bakterija koje su vašem telu potrebne, on ubija samo štetne bakterije.

Beli luk je takođe snažan antifungalni agens koji uništava sve patogene mikroorganizme. Beli luk ima nešto blaže dejstvo od belog luka, ali su u kombinaciji veoma moćni.

Ren je dobar za sinuse i pluća jer otvara sinusne kanale i pojačava cirkulaciju.

Đumbir ima moćna antiinflamatorna svojstva i dobar je za cirkulaciju. Čili papričice su najbolji stimulansi za cirkulaciju. Kurkuma je odličan začin koji se bori protiv infekcija i smanjuje upale. Blokira razvoj kancera i sprečava demenciju. Posebno je korisno za one koji imaju bolove u zglobovima.

Jabukovo sirće je koristio i Hipokrat 400. godine pre nove ere. Sadrži pektin, vlakno koje snižava loš holesterol i reguliše krvni pritisak. Zdravstveni stručnjaci se slažu da je ljudima potrebno više kalcijuma kako stare. Sirće pomaže u ekstrakciji kalcijuma iz hrane sa kojom se meša, što pomaže procesu jačanja kostiju.

Jabukovo sirće je takođe bogato kalijumom, koji uklanja toksine iz organizma i sprečava gubitak kose. Jabukovo sirće sadrži i jabučnu kiselinu, koja je odlična u borbi protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija. Rastvara naslage mokraćne kiseline koje se formiraju oko zglobova, smanjujući bol u zglobovima.

Jabukovo sirće se smatra dobrim za lečenje zatvora, glavobolje, artritisa, slabih kostiju, probavne smetnje, visokog holesterola, dijareje, ekcema, hroničnog umora, trovanja hranom, gubitka kose, visokog krvnog pritiska, gojaznosti i drugih zdravstvenih problema. Zaštitite svoje telo ovom kombinacijom prirodnih antibiotika!

BONUS VIDEO:

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading