SENZACIONALNO! ČUVENI KINESKI LEKAR JAVIO SE IZ VUHANA: Kraj pandemije do juna
EPA/ROMAN PILIPEY

Najpoznatiji kineski infektolog Dr Džang Venhung ( Zhang Wenhong 张文宏 ) govoreći u jednom intervjuu, nagovestio je da će pandemija biti okončana ove godine.

"Razdvojeni smo više od dve godine, ja sam u inostranstvu, moja devojka je u Kini, kad ćemo moći da se susretnemo?” zapitao ga je jedan gledalac, koga su uključili u program. Kineski lekar, koji ima čak 4 miliona pratilaca na društvenim mrežama, a koji se u Kini smatra najpouzdanijim autoritetom za pitanja Kovida 19, mirno je odgovorio:

"Budite sigurni, zagrlićete svoje drage osobe već u junu".

Dr Džang Venhung je odavno poznat u svetu struke, ali je u žižu javnosti izbio 2020, u vreme pojave virusa Korona 19 u Vuhanu. Među prvima je bio obavešten o događajima i uvršten u tim koji je trebalo da se bori sa nepoznatom opasnošću. Predvodio je tim lekara koji su upućeni u Vuhan i odredio glavne smernice za borbu potiv virusa u Kini. Čak se bio suprotstavio nekim zvaničnim stavovima partijskog vrha, i ubedio ih da prihvate njegove predloge..

Ali, kao veliki autoritet bio je jedan od retkih kineskih lekara koji se otvoreno suprotstavljao i američkim lekarima, kada nisu bili u pravu, a imao je veoma jake argumente, jer je njegov doktorski rad već bio poznat u svetu, prenosi časopis Kigaku.

Ali, znao je i sa običnim običnim ljudima. Na medijima je umeo da smiri gledaoce i ubedi ih u neophodnost poštovanja mera koje je pripremao. Iako ima veoma visok partijski položaj, nikada nije nastupao kao neko ko naređuje, nego neko ko dobronamerno nagovara, ubeđuje i objašnjava. Zato su ga nazvali “Čika Džang”, iako je mlad, ima samo 52 godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading