JAČA IMUNITET DO MAKSIMUMA Kombinacija ova dva sastojka pomaže kod više od 10 bolesti
Foto: Pixabay

Mešavina dva sastojka čini čuda vašem organizmu, a uz samo jednu kašičicu dnevno postaje odličan izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma, mangana i mnogo čega drugog. Med sa susamom je kombinacija koja bi trebalo češće da se nađe u vašem jelovniku.

Ne samo da je odličnog ukusa, već je i prava riznica zdravlja. Ova prirodna smesa je odličan izvor vitamina, naročito onih iz grupa E, A i B, kao i minerala i omega 3 i 6 masnih kiselina. Preporučuje se da se uzima u jutarnjim satima na prazan stomak.

Susam i med u kombinaciji jačaju imunitet, smanjuju želju za slatkišima, leče konstipaciju, leče stomačne tegobe, i izuzetno su blagotvorni u slučajevima gastritisa, kolitisa i čira. Pored toga, ova mešavina jača kosti, stimuliše mentalne aktivnosti, povećava fizičku izdržljivost i poboljšava kvalitet i zdravlje kose i kože.

Kako ćete je spremiti:

Sve što je potrebno jeste da jednostavno pomešajte kašiku meda i kašiku susama, a potom promešate dok ne dobijete smesu nalik alvi. Ova količina paste ima oko 155 kalorija, 8 grama masnoće, 21 gram ugljenih hidrata, gram vlakana i 3 grama proteina. Pre upotrebe prirodnih lekova poput ovoga obavezno bi trebalo da konsultujte svog lekara.

Komentari (0)

Loading