DRAMATIČNO UPOZORENJE SRPSKIH LEKARA Izaziva tumor, a mnogi Srbi ga redovno koriste, ne razmišljajući o riziku
Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Sintetički mirisi koji su u 75 odsto parfema, potom miršljave sveće , šamponi, vodice za posle brijanja, i slični proizvodi, sadrže kancerogene materije koje posle korišćenja satima ostaju u vazduhu.

Prema rečima lekara, ova sintetika izaziva rak, nervne poremećaje, sterilitet..

"Većina proizvoda u radnjama i parfimerijama je od sintetičkog hemijskog sastava. Lično sam pre nekoliko godina u kolima imao osveživač koji je istopio plastiku. Svaka hemijska materija je je pre svega štetna po pluća, posebno kod asmatičara. Otrovna materija ulazi u krv i izaziva brojna oboljenja", objašnjava dr Vladimir Kovčin, onkolog.

On naglašava da su sintetički parfemi najopasniji za trudnice:

"Nikako nije poželjno da ih koriste, ili budu blizu onih koji koriste sintetičke parfeme. One ulaze u krv, prolaze placentu, oštećuju embrion, pa dete može da se rodi bolesno ili sa defektom. Najopasniji su mirisi koji sadrži benzen i ciklični ugljovodnik", upozorava Kovčin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Branka

23.01.2022 10:42

U prodavnicama "Idea"izmedju dva rafa hemije stoji kompletan program za bebe-od sampona i pudera,pelena do hrane za bebe,kasice,dehrana itd.Nikakva upozorenja nisu dovela do promene mesta tih proizvoda,vec godinama je tako izlozeno.I?Nikom nista.Takva je politika i program vlasnika i onih koji upravljaju firmom a nasa drzava vec 30 godina i vise nema sanitarne inspekcije samo persone koje se tako "vode"a nista ne rade.