IZBEGNITE OPASNE ANALGETIKE Napravite "lek" od soli i maslinovog ulja i rešićete se bola u  vratu i kičmi
Foto: Youtube/Printscreen

Ako ste fizički neaktivni, čuvajte se, možda vas „napadne“ osteohondroza. Ona ne štedi nikoga, a u rizičnu grupu spadaju skoro svi, ne samo sredovečni ljudi. Na simptome osteohondroze sve češće se žale i studenti.

Skup svih simptoma vezanih za vratni deo kičme i rameni pojas nazivaju se cerviklani sindrom (vratni sindrom). Tegobe se ispoljavaju u nivou vrata i glave, ramenom pojasu, međulopatičnom predelu, a karakteriše ih bol u vratu koji može biti oštar ili tup, glavobolja, nesvestica, bol u ramenima i gornjim ekstremitetima, zujanje u ušima, zamagljen vid, osećaj trnjenja, smanjena pokretljivost glave i vrata, povišen mišićni tonus paracervikalne muskulature kao i nemogućnost obavljanja dnevnih aktivnosti.

Ipak, ako na vreme prepoznate ove simptome i počnete prevenciju, izbeći ćete uzimanje medikamenata.

Preporučujemo ovaj zanimljiv recept koji efikasno smanjuje bol i koji će vam dugoročno eliminisati bol, čak i nekoliko godina.

Potrebno je pripremiti jednostavnu smesu za masažu pomoću soli i nerafiniranog biljnog ulja.

Nakon što ste pomešali so i ulje, ulijte smesu u staklenu bočicu i zatvorite je. Nekoliko dana kasnije dobit ćete laganu smesu.

Nanesite ovu smesu na kožu svako jutro; masirajte na mestima na kojima osećate bol. Počnite s dve ili tri minute masaže, a zatim dodajte još dve ili tri minute svaki dan. Nakon što ste završili masiranje, obrišite vrat toplom krpom ili peškirom, jer ponekad primena ove mešavine može dovesti do iritacije kože. Mesto koje ste masirali na kraju pospite dečjim puderom.

Ovaj tretman traje deset dana i pomoći će vam da podstaknete cirkulaciju krvi i poboljšate regeneraciju mišića, kostiju i hrskavice. Najbolji rezultati biće vidljivi nakon osam do deset postupaka.

Primena ovog leka pomoći će vam da vratite protok krvi u vratu i kičmi, smanjite pojavu glavobolja i poboljšate vid. To je sve zbog činjenice da ćete ukloniti toksine iz vašeg tela, što će rezultirati normalizacijom metabolizma.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading