RUSKI NAPITAK KOJI PRODUŽAVA MLADOST Pola kašičice ovog začina u mleku, ima eferkat na organizam kao 14 lekova
bonapeti.rs/printscreen

U alternativnoj medicini mleko pripremljeno na ovakav način smatra se pravim draguljem. Odlično je za nervni sistem, kosti i debelo crevo, a tako ga je jednostavno napraviti! Reč je o „zlatnom mleku“, za koje vam treba svega nekoliko sastojaka!

Zlatno mleko je naročito dobro za kičmu, zglobove i kosti, podmazuje kičmeno mazivo, zglobove u telu i ispira naslage soli. Povoljno deluje na debelo creva, pospešuje probavu, dobro je u prevencije raka debelog creva. Povoljno deluje na jetru, uklanja toksine iz organizma. Takođe je dokazano da pomaže u jačanju imuniteta jer ima antioksidativna svojstva.

Ukoliko tražite i zdrav napitak za svog mališana, znajte da je zlatno mleko puno kalcijuma i pomaže u pravilnom rastu i razvoju dece.

Najlakša varijanta je da jednostavno prokuvate mleko i u njega pri kraju dodate malo kurkume i bibera koji pojačava dejstvo kurkume.

Pasta od kurkume

Pre svega treba pripremiti pastu, i to tako što ćete u 100 do 150 ml vode dodati 40 g kurkume u prahu. Promešaćete i ostaviti da proključa, a potom pustiti da ključa oko osam minuta, dok se smesa ne zgusne, a pritom ćete je stalno mešati. Znaćete da je gotovo kada smesa počne da liči na jogurt. Ako je previše gusta, slobodno dodajte malo vode. Pastu možete napraviti i u većim količinama i ostaviti je u frižideru jer svoja svojstva ne gubi oko 40 dana.

Priprema mleka

Za ovaj korak potrebno je 250 ml mleka, 40 ml nerafinisanog bademovog ulja i malo meda. Mleko se prokuva i dodaje se bademovo ulje. Korak sa uljem može i da se preskoči. Onda se to skloni sa vatre i sipa u šolju. U to se doda kašičica paste od kurkume i zasladi medom po ukusu.

Ovo „zlatno mleko“ pije se ujutru na prazan stomak i pred spavanje, a preporučeno trajanje terapije je 40 dana. Procedura može da se ponovi dva puta godišnje.

- dezinfikuje rane i opekotine
- prevenira rak prostate i štitaste žlezde
- smanjuje rizik od nastanka leukemije
- usporava ili sprečava Alchajmerovu bolest
- reguliše metabolizam i pomaže u smanjenju telesne težine
- leči artritis i reumu, čisti jetru
- pomaže u lečenju psorijaze

 Procedura može da se ponovi dva puta godišnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading