OČISTITE TELO OD "TIHIH UBICA" Korijander je najjače prirodno srestvo za izbacivanje otrova, evo kako se koristi
Foto: Pexels

Poznati su nam teški metali u vodi za piće, hrani, vazduhu. U sebi ih kriju brojna sredstva za kućnu i ličnu higijenu. Ima ih u konzervama od aluminijuma i aluminijumskim folijama, baterijama, sijalicama, metalnom posuđu. Nalazimo ih i u određenim vrstama farbi, kao i namirnicama, najčešće ribi, lekovima, duvanu.

Problemi nastaju kada se teški metali u organizmu natalože do granica koje prevaziIaze normalne. Ukoliko oksidirauju, počinju izazivati oštećenja, najčešće na delovima nervnog ili endokrinog sistema, kao i digestivnog trakta. U slučaju da se ova stanja ne tretiraju blagovremeno, mogu nastati brojne fizičke, mišićne i degenerativne promene. One s vremenom uzrokuju i oboljenja poput multiple skleroze…

Važno je znati kako teške metale nije moguće izbeći u potpunosti. Jednom kada se natalože u našem organizmu, mogu uzrokovati celi niz zdravstvenih problema i tegoba. Upravo zbog toga velik broj lekara, nutricionista i fitoterapeuta preporučuje redovne kure detoksikacije. Samo nam one mogu osloboditi telo od nataloženih toksina i opasnih metala.

Redovne kure detoksikacije uz pomoć aktivnog uglja, korijandera, zeolita, zelene gline mogu i tekako pomoći.

Medicinski aktivni ugalj dejstvo

Ovaj moćan preparat vezuje toksine i teške metale (ali ne i hranljive materije), a pritom ga organizam ne apsorbije. On se zajedno sa štetnim materijama izbacuje putem naših creva.

Za čišćenje organizma od tešhih metala preporučuje se doza od 20 g uglja dnevno, tokom najduže dve nedelje. Najbolji efekti se postižu ako se uzima 2 sata pre jela, jer hrana blokira proces detoksikacije.

Korijander je prirodni detoksikator

Ova biljka je jedan od najjačih prirodnih detoksikatora. Najbolje je koristiti ga u svežem stanju, kao dodatak lekovitim supama i salatama. Da bi se teški metali u organizmu uspešno ostranili preporučuje se veoma efikasan namaz od korijandera. Njega trebate konzumirati svakodnevno najmanje dve nedelje.

Recept za čišćenje organizma sa korijanderom

Izblendati 2 manja čena belog luka, jednu šolju svežeg lista od korijandera. Dodajte im 2-3 supene kašike sveže ceđenog soka od limuna, pet kašika maslinovog ulja i prstohvat nerafinisane morske soli.

Ovako dobijena pasta od korijandera treba se čuvati u staklenoj teglici u frižideru. Koristite svakodnevno dve sedmice, pa napravite kraću pauzu.

Detoksikacija organizma zelenom glinom i zeolitom

Kako bi se eliminisali teški metali iz organizma u potpunosti obavezno koristite kupke sa zelenom glinom.

Priprema kupke:

Potrebno je da u kadu napunjenu toplom vodom dodati 5-6 kašika zelene gline. Provedite u njoj oko pola sata (voda treba biti što toplija). Kroz otvorene pore, lekovita glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

Hlorofil čisti telo od toksina i štetnih metala

Jedite što više zelenog lisnatog povrća jer ono sadrži hlorofil, jedan od najvažnijih helata u prirodi. Inače, helacija je proces vezanja atoma teških metala za kompleksna organska jedinjenja i njihovo izbacivanje. Sposobnost hlorofila da vezuje i uklanja teške metale poput žive iz organizma, čini ga veoma moćnim prirodnim detoksikatorom.

Mineral zeolit je moćan detoksikator

Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpcije otrova, treba koristiti njegov prah u kurama da bi se eliminisali teški metali u organizmu. Ukoliko se redovno upotrebljava, zeolit veoma efikasno uklanja živu, arsen, hrom, nikl, olovo i druge metale iz organizma. Odlična je prevencija i sprečava mnoga ozbiljna oboljenja poput karcinoma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading