KORISTI SE VIŠE OD 2.000 GODINA Napravite prirodni antibiotik, koji čuva zdravo tkivo, a ubija sve što smeta organizmu
Rina

Svi znamo da sintetički antibiotici izazivaju neželjena dejstva koja se javljaju odmah ili nakon nekog vremena nakon njihove upotrebe, dok darovi prirode nemaju neželjenih efekata. Istraživanja potvrđuju da u prirodi postoji mnogo proizvoda sa antibiotskim dejstvom.

Propolis je jedan od njih. Savršena hrana koja hrani i leči ljudski organizam. Propolis se tradicionalno koristi više od 2000 godina. Istorijski zapisi pokazuju da je propolis bio važan i cenjen proizvod u medicini Egipćana, Vavilonaca, Arapa, Grka, Rimljana i mnogih drugih starih naroda

Lekovito dejstvo propolisa

Flavonoidi su u velikoj meri zaslužni za lekovito dejstvo propolisa.Flavonoidi su pigmenti prisutni u voću, povrću, cveću i kori drveta. Imaju antioksidativno dejstvo, njihova uloga je da štite biljke od patogena iz životne sredine.Propolis sadrži brojne flavonoide: galangin, kvercetin, krizin, kempferol, apigenin, pinocembrin i pinobanksin.

Propolis je jedan od onih mudrih prirodnih lekova koji ubijaju sve što smeta zdravom organizmu. Istovremeno čuva zdravo tkivo i leči bolesne. Brojne studije su otkrile da je propolis prirodni anestetik, antioksidans, antiseptik, antibiotik, koji deluje protiv većine virusa uključujući i virus gripa. Odličan je u borbi protiv gljivica i parazita.

Posebnost propolisa je što bakterije ne stvaraju otpornost na njega i nema štetnih nuspojava, što je mana sintetičkih antibiotika. Izuzetno je efikasan kod čira, opekotina i uboda.Poznato je da propolis podstiče stvaranje novih ćelija i regeneraciju oštećenog tkiva.

Koristi se i za lečenje bolesti uha i usne duplje. Daje odlične rezultate u lečenju i prevenciji upale grla. Pomaže kod zubobolje, parodontitisa, lošeg zadaha, hemoroida, upale urinarnog trakta i gastritisa.

PRIPREMA TINKTURE

Tinktura se pravi od propolisa i alkohola. Za pripremu tinkture koristi se 76 postotni etil alkohol, na kome je naznačeno da se može koristiti kao prehrambeni proizvod.Propolis staviti u teglu, a zatim sipati alkohol u razmeri 1:2.

Ovu tečnost držite u tegli 5-7 dana i protresite 3 puta dnevno, a nakon toga filtrirajte tečnost. Možete uzimati 20-90 kapi tinkture dnevno, u zavisnosti od bolesti, između obroka, sa pola kašike meda, mlake vode ili čaja.

Problem/Rešenje

Bol u stomaku: Uzimati 20 - 30 kapi razblažene 30% alkoholne tinkture propolisa 3 puta dnevno pre jela.

Plikovi i kurje oči: Naneti debeli sloj propolisne masti i popraviti flasterom. Ostavite preko noći.

Krvarenje: Krvarenje od povreda i posekotina može se brzo zaustaviti vatom umočenom u kapi propolisa.

Gljivična oboljenja kože: Nanesite kremu, mast ili kapi propolisa nekoliko puta dnevno na obolelo mesto.

Opekotine: Umočiti gazu u propolisnu mast, staviti preko opekotine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading