LEKAR UPOZORAVA NA OPASNE GREŠKE: Ovo nikako ne smete raditi kada nekome pozli od vrućine
Foto: Shutterstock

Ako se vozite gradskim prevozom, vrlo verovatno ste prisustvovali nimalo prijatnoj situaciji da je nekome pozlilo od vrućine, pa je kolabirao.

Ono što svi u toj situaciji rade jeste da tog nekog poliju vodom, daju mu istu da pije, a potom, čim se ukaže prilika, izvedu ga napolje. A da li je se baš to preporučuje u ovim slučajevima?

Hitna pomoć svakodnevno dobija poziv sa javnih mesta zbog kolapsa, a mnogi se žale na glavobolju, gubitak apetita, umor i pad pritiska. Većina nas, misli da zna šta treba da radi kada nekome u našoj blizini pozli, ali se i dešava da se stanje iskomplikuje usled neznanja.

Kako kažu lekari, uglavnom bude loše osobama koje su izašle nepripremljene napolje, bile predugo na suncu i nisu unosile dovoljno tečnosti. Zato je, za početak bitno da se ne izlažemo suncu, ostanemo u zatvorenom i po mogućstvu rashlađenom prostoru. Ako neko želi u šetnju, najbolje je da ide u rano jutarnjim satima ili kasnije popodne i to negde po hladovini. Ova doba dana su preporuka i za one koji moraju da izađu iz kuće da obave nešto. Bez flašice vode ne treba ni da kreću...

Ceo tekst možete pročitati na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading