PET NAMIRNICA KOJE ĆE VAS USREĆITI! Smanjuju stres,  nervozu i gubitak pamćenja
Foto: Pexels


Borite se protiv svakodnevnog stresa i lošeg raspoloženja uzimajući pet hranljivih namirnica, koje preporučuje Elizabeth Somer, autor knjige „Hrana koja će vas usrećiti“.

Pomorandža, limun i drugo limunsko voće Glavni sastojak za bolje raspoloženje u ovom voću je vitamin C koji smanjuje nivo hormona stresa. Ako tokom dana uzmete dovoljno ovog voća, bićete mirniji tokom teškog i zamornog dana.

Orasi

Sastojci koji će vas učiniti sjajnijima, a koji se nalaze u orasima, su vitamin E, aminokiseline i magnezijum.

Orasi imaju nizak glikemijski indeks, što znači da ne utiču na nivo šećera u krvi i ne izazivaju promene raspoloženja. Zeleno lisnato povrće Kelj ili spanać su dobri jer sadrže folnu kiselinu koja prema istraživanjima može smanjiti depresiju i poboljšati protok krvi u mozgu.

Ako bar jednom dnevno ne jedete zeleno povrće, razmislite o uzimanju multivitamina koji sadrži folnu kiselinu.

Losos

Sastojak koji će vas sigurno izvući iz depresije je omega-3 masna kiselina koja se nalazi u masnoj ribi poput lososa, skuše i sardina.

Ova hrana će poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti rizik od depresije i gubitka pamćenja.

Sušene višnje

Kalijum, magnezijum i vitamin C u ovom hranljivom sastojku pripremaju telo za odbranu od stresa. Sušene višnje održavaju vaš mozak zdravim jer sadrži antioksidante, uključujući vitamin C, i sprečava oštećenje moždanih ćelija.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading