NAUČNICI UNIVERZITETA STENFORD TVRDE: Smrznuti limun je deset hiljada puta jači od hemoterapije?! Evo kako se koristi
Pink printskrin

Prema najnovijim rezultatima istraživanja obavljenim na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji, konzumiranje smrznutog limuna je moćnije sredstvo od hemoterapije u borbi protiv raka.

Studija je pokazala da nutrijenti u kori limuna mogu uništiti ćelije kod svih vrsta tumora, cista i raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – raka prostate, debelog creva, pankreasa (gušterače) i pluća

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga sa pravom možemo nazvati superhranom. Limun je pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan.

Povoljno deluje na rad jetre, crijeva, želudca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema. Ako redovno konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

U posljednje vrijeme Internetom je počeo kružiti zanimljivi e-mail sa adresom Instituta za zdravstene nakuke iz Baltimora, u kojem se navodi da je limun „dokazan lijek za sve vrste raka“, i da je ovo egzotično voće čak deset hiljada puta jače od hemoterapije. U poruci se navodi da je riječ o tajni koju su farmaceutske kompanije krile od javnosti kako bi sačuvale ogromnu zaradu koju svake godine ostvaruju na prodaji skupih i manje efikasnih sintetičkih lijekova.

Iako je tačno da postoji Institut za zdravstveno istraživanje u Baltimoru koje je „posvećeno otkrivanju i istraživanju novih medicinskih dostignuća“, zvanična web stranica instituta ne sadrži članke o limunu i njegovim efektima na stanice raka. Međutim, tu se mogu pronaći brojni tekstovi koji zagovaraju korištenje alterantivnih lijekova i tretmana za liječenje najtežih bolesti današnjice.

U prošlosti su urađena brojna istraživanja čiji rezultati ukazuju na to da limun i ostali agrumi u sebi sadrže prirodne supstance koje pomažu u borbi protiv raka. To su prije svega pektini i limonoidi koji mogu spriječiti formiranje tumora i pomažu u borbi protiv raka kože, pluća, dojke, raka u ustima, raka želuca i debelog crijeva.

Smanjuje rizik od raka za 50%!

Često čujemo da je pijenje mlake vode sa limunom najzdravija jutarnja navika, jer na taj način čistimo telo od nakupljenih toksina. Za pacijente sa rakom ovo voće moglo bi biti jeftino spasenje, jer postoje studije koje tvrde da smrznuti limun u velikoj meri poboljšava ljudsko zdravlje.

Naime, agrumi poput limuna sadrže supstance koje oslabljenom organizmu daju snagu da se bori protiv teških oblika karcinoma. Međutim, naučnici sa Medicinskog univerziteta u Arkansasu savetuju da smrznuti limun ne bi trebalo u potpunosti da zameni hemoterapiju.

S druge strane, postoje određene studije koje su pokazale da je obični limun moćno oružje u borbi protiv raka, jer ubija ćelije ove bolesti u dvanaest vrsta karcinoma.

Kora limuna sadrži deset puta više vitamina od soka, a prema australijskim stručnjacima limun smanjuje rizik od raka za čak 50%! Prema njima, agrumi su izuzetno efikasni u zaštiti usta, želuca i grla od nekih vrsta karcinoma.
Kako jesti smrznuti limun

Prvo temeljno isperite limune, a zatim ih bacite u vrećicu sa patent-zatvaračem i stavite u zamrzivač. Sačekajte dok se potpuno ne smrzne i naribajte ceo limun uz pomoć obične rende. Ovaj rendani limun sada možete dodati u bilo koje jelo koje želite, posipati ga sladoledom ili salatom ili dodati svom prirodnom zelenom soku i promešati.

Rendani limun će omogućiti da sve ima bolji ukus, a takođe će poboljšati i nutritivni profil hrane. Ispostavilo se da limunova kora sadrži do 10 puta više vitamina od mesa i soka limuna, pa je preporučuju zdravstveni stručnjaci širom sveta. Ako počnete da sledite ovo pravilo kada konzumirate limun, zamrzavajući ga za jelo zajedno sa korom, dobićete mnogo veće zdravstvene koristi od pukog istiskivanja limuna.

Svi vitamini i druge hranljive materije koje se nalaze u kori limuna osvežiće sve ćelije i tkiva u vašem telu i pomoći u detoksikaciji. Napomena: Ne koristite limunovu koricu (čak ni za kolače) ako niste sigurni da limun nije prirodan i neprskaren, što je danas vrlo teško pronaći.

Organske limune pronađite u prodavnicama organske hrane i prepoznaćete ih po tome što će limuni na polici biti neujednačeni, sa različitim nesavršenostima na kori i u svom obliku.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading