Ne šalimo se! Džin itekako pomaže pri mršavljenju, smanjuje bore i olakšava bol u zglobovima
Foto: Shutterstock

U nekim medijima pojavile su se informacije da je džin proglašen najzdravijim alkoholnim pićem na svetu. Međutim, nećemo podržati ovu tvrdnju jer smo prvenstveno svesni štetnog dejstva alkohola na telo.

Ipak, čaši džina i tonika ponekad je jednostavno nemoguće odoljeti, a gore pomenute informacije mogle bi vam samo pomoći da imate manje grižnju savjesti. Međutim, treba je konzumirati umereno!

Umerenost je ključ

Ispijanje džina takođe može imati koristi za vaše telo. Tako neki primećuju da to može pomoći kod gubitka kilograma jer je jedno od najmanje kaloričnih alkoholnih pića. Ove informacije se odnose na sam džin, pa je veoma važno proveriti vrednosti ostalih komponenata sa kojima se meša.

„Džin sadrži samo tragove šećera, što ga čini odličnim izborom ako vam je cilj održavanje težine, posebno ako pažljivo birate dodatke“, rekla je nutricionistkinja Džeki Linč.

Živela borovnica!

Umereno pijenje džina takođe može biti od velike koristi za postizanje boljeg varenja. Sadrži i borovnice, koje se smatraju prirodnim diuretikom. Ako vas muči nadimanje nakon konzumiranja piva ili vina, pravo je vreme da pređete na džin. Dalje, bilje koje se koristi u njegovoj proizvodnji utiče na povećanje digestivnih sokova potrebnih da bi se hrana u vašem želucu zaista probavila. Borovnice takođe imaju izražene i jake antioksidanse i pomažu usporavanju starenja kože i popravljanju malih bora. Zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata, uspešno će smanjiti nivo slobodnih radikala koji uzrokuju ozbiljna oštećenja kože. Takođe će stimulisati regeneraciju kože, što dovodi do smanjenja vidljivosti ožiljaka i ublažavanja akni i bubuljica.

Narodni lek za bolne kosti

A od umerene konzumacije džina, vaše kosti bi takođe mogle imati koristi! Uspešno ublažava bolove u kolenima i zglobovima, a takođe veruju da može biti od pomoći u ublažavanju hroničnih bolova i upala poput artritisa. Ako dobijete giht, možete isprobati recept iz bakine kuhinje, poznat i kao narodni lek za artritis - suvo grožđe natopljeno džinom.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading