Ruski lek: Napravite sok od krompira koji je moćan saveznik zdravlja
Foto: Pixbay

Sveži sok od krompira snižava nivo mokraćne kiseline u organizmu i ne dozvoljava da se pojave bolesti kao što su giht ili artritis, ili neki drugi zapaljenski procesi. Upotrebom ovog soka smanjuju se bolovi u kičmi i zglobovima, ubrzava se cirkulacija.

Sok je fenomenalno sredstvo za čišćenje i održavanje kože ako se primenjuje spolja. On umiruje i odstranjuje upale na koži i leči akne ili ekceme. Ima sposobnost i da smenji telesnu težinu

Ako se po čaša soka od krompira pije pre doručka i nekoliko sati pred spavanje, to će ubrzati metabolizam i mršavljenje će započeti.

Čišćenje jetre je jedno od glavnih aduta soka od krompira. Kod bolesti čira na želucu, ruski narodni recept kaže da treba uzeti kašiku soka. Sirovi prečišćeni rendani krompir koristiti se kod bolesti srca, povišenog krvnog pritiska, čireva u crevima i želucu, kod bolesne jetre, bubrega, pankreasa, hemoroida, gorušica...

Mučnina

Kod mučnine se preporučuje uzimanje 100-150 grava dva puta dnevno pola sata pre jela. Birajte crveni kompir. Pacijenti sa čirom želuca i creva počinju lečenje kašičicom soka od sirovog krompira i postepeno povećavajući dozu.

Rane

Rendani krompir se umota u pamučne tkanine i stavi na opekotina, rane, zapaljenja kože, kao i mesta koja su pogođenim ekcemom i lupusom. Sprovodite taj postupak nekoliko puta dnevno i noću.

Hemoroidi

Kod hemoroida, napraviti od sirovih krompira sveće, koje su uvedene u anus noću za tri nedelje.

Kamen u bubregu

Kuvajte krompir sa korom, to će vam biti glavno piće ako imate kamen u bubregu. Pije se po pola šolje pre obroka, tokom tri nedelje. Ponovite kurs u mesec, dva.

Prehlade

Smatra se da je izuzetno korisno udisati paru od kuvanog krompira , posebno ako imate kašalj, ili upalu grla. Za inhalaciju je najbolje uzeti vruć krompir. Nakon udisanja, odmah idite u krevet.

Hipertenzija

Pre jela uzimati jednu kašiku soka od krompira tokom dve nedelje. Veruje se da smanjuje visok krvni pritisak. Iz pepela Pečena na vatri, iz pepela, krompir je veoma koristan za ljude sa srčanim oboljenjima, kao i alergijama. On sadrži dosta kalijuma pa je za one kojima nedostaje ovaj mineral - odličan.

Recept za sok:

Uzmite nekoliko krompira srednje veličine. Oljuštite, isecite što sitnije i stavite u lanenu tkaninu i procedite. Nalijte sok u staklenu flašu i čuvajte ga u frižideru. Ako vam je ukus nepodnošljiv, pomešajte ga sa sokom od jabuka, šargarepe ili drugog voća koje volite.

Ruski recept za akne:

Rendani, sirovi krompir se nanosi u tankomk sloju na kožu sa aknama i drži 40 minuta. Zatim se ispere. To je tradicionalni rusi recept za čistu kožu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading