OVO POVRĆE JE ČUVAR VAŠEG ZDRAVLJA! Čuva srce i mozak, čisti krv, poboljšava vid...
Foto: Youtube/Printscreen

Ovo povrće je bogato nutritijentima i oksidantima, koji pomažu u borbi protiv različitih bolesti i čuvaju vaše zdravlje.

Posle ovoga sumnjamo da ga i dalje nećete voleti.

Poboljšava vid

Vitamin A, koji je prisutan u paradajzu, pomaže u poboljšanju vida tako sprečava noćno slepilo i makularnu degeneraciju.

Pomaže u prevenciji protiv raznih bolesti

Prema naučnim istraživanjima, paradajz sadrži velike količine antioksidanta likopena, koji je efikasan u borbi protiv raznih bolesti.

OVO POVRĆE JE ČUVAR VAŠEG ZDRAVLJA! Čuva srce i mozak, čisti krv, poboljšava vid...

Foto: Youtube/Printscreen

 

Održava krv zdravom

Istraživanja su pokazala da samo jedan paradajz sadrži 40 posto dnevnih potreba organizma za vitaminom C. Osim toga, sadrži i vitamin A, kalijum i gvožđe, koje je veoma važno za zdravu krv. Vitamin K, koji kontroliše krvarenje i zgrušavanje krvi, takođe je sadržan u paradajzu. Ovo povrće podstiče cirkulaciju.

Smanjuje rizik od bolesti srca

Likopen u paradajzu štiti od kardiovaskularnih bolesti. Jedenjem paradajza se smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi, kao i taloženje masti u krvnim sudovima.

Poboljšava probavu

Konzumiranjem paradajza ćete održavati svoj probavni sistem zdravim, jer on sprečava opstipaciju i dijareju. Osim toga, sprečava oboljenje od žutice te efikasno uklanja toksine iz tela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading