Svako jutro pre doručka popijte ČAŠU TOPLE SLANE VODE: Organizam će vam biti zahvalan
Foto: Pixbay

Čaša slane vode doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi, ali i dugoročno snižavanje povišenog šećera u krvi. Takođe, unošenje kalijumove soli u organizam doprinosi osnaživanju kostiju, regulaciji metabolizma i problema sa probavom. Dalje, konzumiranje slane vode hidrira telo i vraća koži elastičnost i hidrataciju, jača imunitet i hormonski sistem, ublažava nesanicu i povoljno utiče na proširene vene.  

Osim toga, nutricionistička vrednost ovog toplog napitka je ogromna. Napitak je bogat mineralima, koje telo brzo prepoznaje i veže za sebe. Pozitivni joni soli vezuju uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju telo apsorbuje na pravi način. Voda tako više nije čista voda, a so nije samo so, koja negativno utiče na zadržavanje vode u organizmu. Kombinacija tople vode začinjene sa soli je melem za zdravlje.

Lekari i naučnici potvrdili su da jednaki gutljaji tople slane vode pomažu telu da se ono regeneriše.

U himalajskoj soli nalaze se 84 elementa iz periodnog sistema, koji su u takvom odnosu koji je najsličniji prisustvu ovih elemenata u čovekom organizmu. Posebno je značajna zbog veliko količine gvožđa, natrijuma, magnezijuma i kalijuma.

Ona se preporučuje za lečenje problema sa aknama, reumom, bolovima u stopalima, hroničnog umora, depresije, slabog imuniteta i još raznim drugim bolesnicima. 

Sa druge strane, cvet od soli je specifična vrsta soli, koja ima mnogo veću količinu vlage od obične soli, tako da se kristali drže zajedno u obliku pahuljice. Obzirom da je nerafinisana, ova vrsta natrijum-hlorida ima i drugih minerala, kao što kalcijum i magnezijum hlorida, koji joj daju složeniji ukus. Ove komponente čine cvet od soli ukus čak slanijim od soli, i daju joj ukus koji se opisuje kao “ukus mora”.

Kako se priprema napitak?

Napitak se priprema tako što se u čašu mlake vode sipa jedna kašičica soli i nakon iscrpnog mešanja, pije u jednakim gutljajima. Ukoliko je ovaj ukus teško prihvatljiv, so možete sipati u razne kapsule za lekove i popiti je uz čašu toplije vode. za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet od soli. 
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading