DR IGOR: Razmislite o peglanju bora oko očiju, posledice mogu biti kobne
Foto: Shutterstock

Oftalmolozi sugerišu da injekcije botoksa koje se najčešće daju u uglove očiju predstavljaju veliki rizik za oštećenje vida, pa savetuju svima koji bi da se na ovaj način reše bora i zategnu lice da još jednom razmisle o ovom tretmanu.

Injekcija botoksa u mišiće u blizini očiju jedan je od najpopularnijih tretmana u salonima lepote - uklanja sitne bore i podmlađuje. Međutim, u potrazi za lepotom, mnogi i ne razmišljaju koliko neki tretmani mogu biti opasni.

Oftalmolog Igor Aznaurjan govorio je o štetnim posledicama injekcija botoksa  i istakao da su takve injekcije, zapravo "injekcije otrova" koje mogu da parališu očne mišiće i istovremeno onesposobe one respiratorne.

Danas se botoks primenjuje i u lečenju strabizma, odnosno razrokosti. Još jedan tretman koji oftamolozi nikako ne preporučuju.

"Shvatili su da ako odrasla osoba ili dete imaju strabizam, botoks treba ubrizgati u jedan od mišića kako bi se on paralizovao, a oko bi se ispravilo jer bi drugi mišići bili prinuđeni da 'rade'", objašnjava dr Igor i upozorava na opsanosti ove tehnike.

Kako kaže, efekat botoksa prestaje već nakon 2-3 meseca, što znači da će pacijentu morati ponovo da se daju injekcije. Osim toga, zahvat treba da radi iskusni specijalista, jer i najmanja greška može da košta osobu ne samo lepote, već i vida.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera Detlic

14.05.2021 20:16

Moja zena koliko je puta bila na nano klinici Brant sad ne bi bila medju zivima.