GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
Potrebno je
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 2 čaše od 2 dcl ulja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša kiselog mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi umutite šećere i jaja. Dodajte ulje postepeno pa mutite sve dok ne sjedinite smesu. Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno. Mutite mikserom pa varjačom. Oblikujte loptice od testa pa ih razvucite. Onda pritisnite oklagijom, i dlanovima. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
POSNA MARKIZA Ni malo ne zaostaje za originalom, za sva vremena i prilike
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA Od samo 2 sastojka, a topi se u ustima, dobićete brojne pohvale
Fenomenalna čokoladna poslastica koja uspeva i početnicima, a smaže se u trenu.
SAVETI ZA SOČNU ŠTRUDLU Ovo uradite i biće mekana kao duša, a uspeva svima
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Ako volite rozen tortu, ovu verziju sa makom i belom čokoladom ćete da obožavate.
SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
Komentari (0)