TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Potrebno je
- 500 g belog pasulja tetovca
- 250 g crnog luka
- malo ulja
- malo bibera
- mlevena začinska paprika
- so
- lovorov list
Priprema:
U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu da ogrezne. Ostavite da provro pa prospite vodu i sipajte drugu. Dodajte krupno sečen crni luk. Kada počne da se odvaja korica, napravite zapršku od brašna, ulja i mlevene začinske paprike, pa dodajte u pasulj. Zapržite i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte lovorov list pa preručite u vatrostalnu činiju. Zapecite dok se ne uhvati korica, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
PASULJ NA 100 NAČINA Različiti recepti za omiljeno tradicionalno jelo koje prija duši i telu
Originalni vojnički, posni sa nanom, makedonsko tavče, prebranac, papula ili srpsko varivo, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Ovakvu do sada niste jeli, pravi raj za nepca
Idealno za veče sa prijateljima.
FENOMENALNI ROLAT Rapsodija od mesa koju niko ne odbija, prste da poližete
Sočan i slasan, za prave gurmane.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
Komentari (0)