TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno

Ivana Pavlović

15:15

Sezonski recepti 0

Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.

tavče na gravče
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog pasulja tetovca
  • 250 g crnog luka
  • malo ulja
  • malo bibera
  • mlevena začinska paprika
  • so
  • lovorov list

Priprema:

U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu da ogrezne. Ostavite da provro pa prospite vodu i sipajte drugu. Dodajte krupno sečen crni luk. Kada počne da se odvaja korica, napravite zapršku od brašna, ulja i mlevene začinske paprike, pa dodajte u pasulj. Zapržite i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte lovorov list pa preručite u vatrostalnu činiju. Zapecite dok se ne uhvati korica, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading