SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.

hilandarska boranija
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg boranije
  • 1-2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo peršuna
  • 3 paradajza
  • so
  • maslinovo ulje

Priprema:

Iseckajte boraniju peršun  paradajz, pa očistite crni i beli luk. Stavite u tiganj red boranije, pa crni luk i peršun. Posolite, pa nalijte vodom da ogrezne. Kad proključa, poređajte povrće istim redosledom sve dok ne utrošite materijal. Pustite da lagano krčka, pa kad omekša, sipajte maslinovo ulje i seckan paradajz. Kuvajte sat vremena, pa pred kraj, dodajte beli luk. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!

 

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading