ROL PITA SA MESOM Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
Za prvi fil
- 1 jogurt
- 1 pavlaka
- 5 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 dl ulje
Za drugi fil
- 500 g mleveno meso
- 2 glavice crni luk
- 4 čena belog luka
- biber
- suvi biljni začin
- origano
- mlevena začinska paprika
I još:
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlaku, jogurt i ulje. Dodajte bršno pomešano sa praškom za pecivo pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Sitno seckan crni i beli luk dinstajte dok ne omekša pa dodajte mleveno meso. Dinstajte 15 minuta, pa začinite i probajte da vidite, da li je dobro začinjeno. Podelite pakovanje kora na po 3 rolata od 4 kore. Prve dve kore premažite sa 2 pune kašike prvog fila. Zatim stavite treću koru, na nju rasporedite mleveno meso i uvijte u rolat. Ponovite postupak za sve rolate. Na kraju prelijte preko rolata ostatak prvog fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok kora ne porumeni i ne bude hrskava. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA PITA SA MESOM Bez kora, zagrejaće vam dušu i telo, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalnog ukusa, gotova začas, pravićete je stalno.
NAJSOČNIJE PITE OD RAZLIČITIH SASTOJAKA Biramo samo one najukusnije za vas
Bilo koju da napravite, nećete da se pokajete. Donosimo vam recept za gibanicu, pitu sa krompirom, sa mesom, i pitu sa spanaćem i sirom. Na vama je samo da izaberete.
NEODOLJIVA PITA SA MESOM Zagrejaće vam dušu i telo, pravićete je stalno
Pravi se od gotovih kora a slasna je i sočna, obožavaćete je.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora a, greje dušu i telo
Najbolja pita sa mesom koju ste do sada probali. Hrskava, topla i sočna.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)