POSNI LAVA KOLAČ Spas u poslednji čas kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako, a pojede u jednom zalogaju.

lava kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 160 ml biljnog mleka (sojino, ovseno, bademovo, pirinčano, kokosovo mleko)
  • 60 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 25 g kakao praha
  • 5 kašika ulja
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašika meda
  • pola kašičice jabukovog sirćeta
  • prstohvat soli
  • 100 g crne čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite ulje, med, biljno mleko, šećer i sirće. Brašno i kakao pomešajte sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Sipajte postepeno, uz mešanje, tako da se ne stvore grudvice. Kalupe premažite uljem pa sipajte smesu, do trećine kalupa. Pospite mrvljenom čokoladom pa sipajte ostatak smese. Pecite oko 8 do 10 minuta samo donjim grejačem pa prebacite na gornji i dopecite još 5 do 7 minuta. Pustite da odstoji u rerni par minuta, pa izvadite. Prevrnite naopako pa služite. Bon appetit!
 

Komentari (0)

Loading